Тази ефективна детокс диета ще подсили имунитета ви (III част)
Здраве

Тази ефективна детокс диета ще подсили имунитета ви (III част)

Ще вдъхнете нови сили на организма си

След като ви запознахме с множеството полезни свойства на тази детокс диета, освен това, че подсилва имунитета, е време да ви разкрием и някои от тънкостите, които трябва да бъдат спазени.

Тук е мястото да посочим, че за да е ефикасна тази детокс диета, подсилваща имунитета, е нужно да добавите към менюто си продуктите, които изброихме. Това обаче само по себе си не е достатъчно. Освен това трябва да изключите от дневното си меню и вредните продукти, тъй като само така ще успеете да извлечете максимален ефект от нея.

имунитета
Ще вдъхнете нови сили на организма си

Може би е излишно да споменаваме, но все пак да отбележим, че под вредни продукти имаме предвид сладки и солени храни, мазни и пушени храни, готови сосове, кафе, алкохол и не на последно място – тестени изделия. Това означава, че трябва да заложите само на храните, които споменахме в първите две части.

В допълнение към диетата, е задължително да стартирате деня си с приема на чаша топла вода с лимон и джинджифил. Това трябва да става всяка сутрин и то на празен стомах. Преди всяко от останалите хранения пък е задължително да изпивате по чаша вода със стайна температура.

Придържайте се към здравословния начин на живот

Излизането от детокс диетата за повишаване на имунитета, също е много важен момент. То трябва да се случи плавно и постепенно. Именно поради тази причина след края й постепенно трябва да започнете да добавяте към менюто си нискомаслени протеинови храни. Започнете да добавяте и по малко сол и подправи. Казано с други думи – върнете се към предишния си режим на хранене, но плавно. Разбира се е добре да се храните здравословно.

Друго задължително условие преди да се подложите на тази диета, е да се консултирате с лекаря си. Тази програма няма да се отрази добре на хора, които страдат от диабет или други хронични заболявания, както и хора, страдащи от стомашно-чревни проблеми.

За да извлечете максимална полза от детокс диетата, увеличаваща имунитета, е нужно да увеличите количеството на приеманата вода. Не пропускайте възможността да изчистите добре тялото си. Само така ще успеете да укрепите организма си, вдъхвайки му нова порция сили, благодарение на която ще може да се справи с всички изпитания през студените месеци. Както знаете, те не са никак малко.

През зимата няма да имате под ръка толкова богат набор от плодове и зеленчуци. Да, вярно е, че хипермаркетите предлагат всевъзможни глезотии и то целогодишно, но повечето от тях няма да са родно производство. Това означава, че ползите от приема им, са почти нищожни, имайки предвид, че те се берат зелени, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар