Топ рецептите на баба Ванга за сваляне на високата температура без лекарства
Здраве

Топ рецептите на баба Ванга за сваляне на високата температура без лекарства

Всички те действат безотказно

Високата температура е неизменна част от вирусите, които ни измъчват през есенно-зимния сезон.

Ако сте попаднали в плен на високата температура, това е сигнал, че в организма ви се развива някаква инфекция и той се опитва да се справи с нея. Често пъти хората изпадат в паника при висока температура и се чудят как да я свалят, без да си дават сметка, че тя е нормална реакция на организма.

високата температура
Всички те действат безотказно

Чрез нея той всъщност се опитва да унищожи вредните бактерии, попаднали в него. Все пак не може да се отрече, че никак не е приятно да сте в плен на високата температура. В случаите, в които тя надхвърля 38.5 градуса, може да нанесе и поражения върху организма. Именно поради тази причина е много важно да знаете как да свалите високата температура с подръчни средства, тъй като невинаги можете да разполагате с подходящите медикаменти под ръка.

Едно от най-често прилаганите средства, е налагането на кърпа, намокрена с оцет и вода. След това се изстисква хубаво и се слага върху челото като компрес. За да приготвите разтвора, в който да потопите кърпата, се нуждаете от 500 мл. вода и 1-2 с.л. оцет. Повтаряйте тази процедура неколкократно.

Можете да свалите температурата и като разтриете цялото тяло с оцет или пък с компреси на прасците. Именно те действат най-бързо. Освен това можете да разтриете със смес от вода и оцет в съотношение 2:1, последователно гърдите, корема, гърба и крайниците.

Не забравяйте, че това е начинът на организма да се справи с вируса

Друго ефикасно средство е компресът с лед на челото. Той обаче трябва да се сваля от време на време, тъй като в противен случай може да предизвика преохлаждане.
Друг бабин лек, който баба Ванга препоръчва горещо е да се разбие на сняг един яйчен белтък и с него да се намажат сгъвките на лактите и китките.

Приемът на сок от пресни малини или пък сироп от малини (през зимния сезон) също е изпитано средство, което дава резултат.
Също толкова ефикасно действа и поставянето на кръгчета суров картоф върху стъпалата.

За да свалите високата температура, можете да нарежете 3-4 глави кромид лук, да го изсипете в къси чорапки и да ги обуете. Отгоре им пък е добре да сложите още един чифт чорапи, за да задържат краката ви топли.

В случай, че трябва да сваляте температурата на малко дете, то трябва преди това да намажете ходилата му с чист пчелен мед, след което да му обуете памучни или вълнени чорапи. Температурата може да се свали и чрез налагането на компрес с извара върху прасците.

Друга рецепта, препоръчана от баба Ванга за справяне с високата температура, е чаят о бял равнец. Той предизвиква изпотяване, което означава, че разширява порите, а това спомага за смъкване на температурата. Същото действие има и чаят от бъз, пише retro.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар