Това са основните причини за появата на пъпки (I част)
За красотата

Това са основните причини за появата на пъпки (I част)

Кожата на лицето ви е огледало на здравословното ви състояние

Едва ли има човек, който да не се е сблъсквал с появата на неприятните пъпки.

Знаете ли обаче, че кожата ви е като истински билборд, върху който с големи букви е изписано всичко случващо се в тялото ви? Появата на пъпки на свой ред пък е ясно послание не само за здравословното ви състояние, а и за хигиенните ви навици.

пъпки
Кожата на лицето ви е огледало на здравословното ви състояние

В следващите редове ще насочим вниманието ви към основните фактори, предизвикващи появата на пъпки. Можете да определите до известна степен и какъв е здравословният ви проблем в зависимост от мястото на лицето ви, на което се появяват пъпките.

Ето какво означава всяка поява на пъпки по лицето ви:

Причина №1
По лицето, брадичката, линията на челюстта или шията
Основната причина за появата на пъпки по тези места на лицето, е цикълът. Нивата на хормона тестостерон варират по време на менструалния цикъл и карат мастните жлези да произвеждат по-голямо количество себум. Това пък на свой ред води до запушване на порите и появата на пъпки по съответните места.

Можете да ги избегнете като направите някои промени в режима си за красота, седмица преди настъпването на цикъла. Ако почиствате кожата си със салицилова киселина, е добре да добавите и маска, съдържаща салицилова киселина, която да почисти порите и кожата ви. Обърнете специално внимание на брадичката и шията, но не подценявайте грижата и за останалите зони на лицето. Ако всеки път, щом наближи менструацията ви, се обривате сериозно, то най-добре е да посетите дерматолог и гинеколог.

С малко усилия от ваша страна можете да ги избегнете

Причина №2
Пъпки около линията на косата
Причината за тяхната поява е, че прекалявате с употребата на стилизиращи продукти за коса. Добре е да сте наясно, че не трябва да прекалявате със стилизантите, както и да ги нанасяте в близост до кожата на лицето си.

Избягвайте да нанасяте от тези продукти в зоната на челото. След употребата им веднага измивайте ръцете си. Когато миете лицето си, го изплаквайте чак до линията на косата. В противен случай появата на пъпки ще се превърне в често явление.

Причина №3
Пъпки около устата
Причината за появата им, е начинът ви на хранене. Ако се цапате с дадена храна, докато я консумирате, то киселинните сокове (от портокал или лимон например) предизвикват кожни възпаления. Остатъците от пържени храни могат да запушат физически порите на кожата ви.

Можете да избегнете до известна степен този проблем като използвате кърпичка за почистване на грим, за да премахнете остатъците от храната около устата си. Правете това след всяко хранене, пише cosmopolitan.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар