Това са основните причини за появата на пъпки (II част)
За красотата

Това са основните причини за появата на пъпки (II част)

Можете да избегнете голяма част от тях

Вероятно всеки от вас е изпадал в неприятната ситуация да се появят пъпки по лицето му във възможно най-неподходящия момент.

Замисляли ли сте се обаче, че появата на пъпки не е случайна? Специалистите твърдят, че състоянието на лицето ви и появата на пъпки на определени места, са огледало за здравословното ви състояние. Колкото и невероятно да ви звучи, ако редовно се появяват пъпки в определена зона на лицето ви, то те може да са сигнал за даден здравословен проблем.

пъпки
Можете да избегнете голяма част от тях

В следващите редове ще ви разкрием останалите причини за появата на пъпки в определена зона на лицето.

Ето ги и тях:

Причина №4
Пъпки по бузите
Основната причина за появата им, са мръсните ръце или телефон. Имайте предвид, че всяко мръсно нещо, което се докосва до лицето ви, може да предизвика запушване на порите, тъй като по този начин се пренасят бактерии към кожата ви.

Излишно е да споменаваме, че можете да ги избегнете като редовно почиствате екрана на телефона си с антибактериални кърпички. Най-добре е да използвате хендсфри, когато това е възможно. Освен това направете всичко възможно да държите далеч ръцете от лицето си.

Мобилният телефон е един от възможните причинители на неприятните пъпки

Причина №5
Пъпки върху носа или челото
Основната причина за появата на пъпки в тези части от лицето ви, е стресът. С него организмът ви се опитва да се пребори ежедневно и това е неговият „отговор“. Чрез появата им в „Т зоната“, той ви напомня „любезно“, че стресът му идва в повече. Имайте предвид, че повишеното ниво на адреналин в организма също предизвиква по-голямо отделяне на себум.

Можете да избегнете появата им като нанасяте локално средство против акне върху проблемните зони или по цялото лице в моментите, когато усещате, че сте по-стресирани. Обикновено такива моменти са около изпити в университета, натоварена работна седмица и др.

Причина №6
Пъпки по деколтето и гърба
Една от основните причини за тяхната поява е грешният избор на спортен сутиен или тениска. Всеки е наясно с факта, че памучните материи попиват потта и по този начин я задържат близо до кожата ви. Имайте предвид, че носенето на памучни материи по време на спорт не са най-добрият избор, тъй като именно влажната среда е най-добрата за развъждането на бактерии, причиняващи акне.

В този ред на мисли най-добре е да заложите на материи като полиестер и микрофибър, когато тренирате. Факт е, че те отблъскват влагата и не попиват потта. По този начин вероятността от появата им по гърба и деколтето ви, намалява значително, пише cosmopolitan.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар