Ето какво да направите, ако ръцете ви се схващат (II част)
Здраве

Ето какво да направите, ако ръцете ви се схващат (II част)

Дори дехидратацията може да ви доведе този проблем до главата

В първата част на този материал ви посочихме някои от причините, водещи до схващане на ръцете и получаване на болезнени крампи, както и няколко метода, чрез които да се справите с този проблем.

Ето и останалите полезни съвети, които ще са ви от помощ при болезнени крампи и схващане на ръцете:

Масажирайте ги
Масажът може да се превърне в перфектното лечение за спазмите на ръцете. Ключът се крие във внимателната стимулация на мускулите, причиняващи болката. Най-добре би било да натиснете леко върху стегнатия мускул и разтривайки го да му помогнете да се отпусне
Това, което не знаете е, че стесняването на мускулите ги втвърдява, а когато ги масажирате леко им помагате да се отпуснат и да се върнат в естественото им състояние.

ръцете
Дори дехидратацията може да ви доведе този проблем до главата

Направете го, прилагайки лек натиск и масажирате засегнатата област с кръгови движения. Проявете повече внимание в областите, които мое да са твърди. В случай, че имате мускулни крампи на ръката, поставете тежестта върху дланта на ръката си и леко подгънете китката.

За да намалите болката в мускулите след какъвто и да било вид движение, използвайте масло за масаж. Дори и никога да не сте имали крампи преди, прилагайте редовно масаж на ръцете, ако работите активно с тях, за да избегнете появата на проблема в бъдеще.

Дехидратацията също може да се превърне в причина за появата на този проблем

Компреси
Имайте предвид, че топлината и студът могат да решат проблема с болката. В този ред на мисли можете да налагате болното място с топъл или студен компрес. Сложете топла кърпа или нагряваща подложка върху стегнатите мускули и не след дълго ще усетите, че започват да се отпускат. След това вземете и топъл душ. Това ще ви помогне да насочите топлината към засегнатия мускул като по този начин определено ще облекчите болката.

Като алтернатива масажът на засегнатия мускул с лед, също може да облекчи значително проблема. Това се дължи на факта, че ниските температури пренасочват кръвния поток към останалата част от тялото и по този начин намаляват топлината и възпалението.
Много е важно обаче преди да поставите леда върху ръката си, да поставите парче плат и едва тогава да сложите и него. В противен случай рискувате да си създадете друг проблем.

Хидратация
Колкото и странно да ви звучи, хидратацията е от огромно значение за решаването и на този проблем. Често пъти заради натовареното ежедневие хората забравят да приемат достатъчно течности. В нередки случаи обаче спазмите на ръцете са точно в резултат на дехидратация. Тя засяга до голяма степен функционирането на мускулите и ги кара да се свиват.

В този ред на мисли е от решаващо значение да сте хидратирани по всяко време на годината. Сред симптомите на дехидратация, са лошият дъх, сухата кожа, главоболие, както и неистовото желание за сладко, пише blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар