Ето какво да направите, ако ръцете ви се схващат (III част)
Здраве

Ето какво да направите, ако ръцете ви се схващат (III част)

Грижете се добре за здравето си и то ще ви се отблагодари подобаващо

В следващите редове ще ви разкрием останалите методи, които може да са ви от полза, ако ръцете ви се схващат.

Ето кои са причините, водещи до схващане на ръцете, както и начините, чрез които можете да си помогнете:

Витамини
Едва ли е изненада, че дори липсата на витамини може да доведе до неприятните и болезнени крампи на ръцете. Недостатъчното наличие в организма на някои от тях може да накара тялото да функционира неправилно. Сред важните хранителни вещества, са натрий, магнезий, калций и калий. Обикновено недостигът им се появява при хора, извършващи интензивни тренировки, бъбречни заболявания, храносмилателни нарушения, бременност или преминаване през химиотерапия.

ръцете
Грижете се добре за здравето си и то ще ви се отблагодари подобаващо

Имайте предвид, че недостигът на витамин В може да причини директно или индиректно мускулни крампи. До това състояние може да се стигне заради недостиг на витамин В1 (тиамин), витамин В6 (пиридоксин) или пантеонова киселина. Въпреки това все още не е известна точната роля на дефицита на витамини, която причинява спазми.

Не забравяйте, че преди да вземете каквито и да било добавки, е нужно да се консултирате с медик. Това е особено важно, ако вече приемате други медикаменти, подложени сте на някаква лечебна терапия или пък сте бременни.

Дори недостигът на някои витамини може да се превърне в причина за болезненото схващане на ръцете

Промяна в хранителния режим
Погрижете се добре за тялото и цялостното ви благополучие, адаптирайки се към здравословен начин на живот. Не забравяйте, че това означава режим на хранене, пълен с полезни хранителни вещества и разбира се – достатъчно количество вода. Всеки е наясно с факта, че е нужно да приема поне по 8 чаши вода дневно, а ако извършва тежка физическа дейност – и повече.

Компютърната мишка
Може би мнозина от вас ще се запитат какво общо има компютърната мишка с крампите на ръцете. Истината е, че често пъти хората използват предмети с големина, която не е подходяща за тях. Това напряга допълнително мускулите им, в резултат на което се появяват неприятните и болезнени схващания.

Някои компютърни мишки могат да са вредни за ръцете ви. За щастие пазарът предлага голямо разнообразие, така че няма да ви е трудно да изберете най-подходящата за вас.
При избора на мишка е много важно да заложите на тази, която ще изисква да правите минимално количество движения.

Ако страдате от хронични крампи на ръцете, най-добре е да заложите на ергономична компютърна мишка, пише blitz.bg.

Колкото и елементарен да ни се струва всеки един от тези съвети, уверяваме ви, че те са от огромно значение. Не забравяйте, че организмът е като тефтер, който записва внимателно всяка една грижа или пък грешка.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар