Изпитани лекове за миризливи крака (I част)
Здраве

Изпитани лекове за миризливи крака (I част)

Всеки от тях действа безотказно

Със сигурност на никого не му е приятно да има миризливи крака.

Тук е мястото да споменем, че още със създаването на първите обувки, хората са били изправени пред проблема, наречен миризливи крака.

Ще ви разкрием няколко изпитани лека, които ще ви помогнат да се справите с миризливите крака и да не изпадате в неприятни ситуации заради този проблем.
Въпреки всеобщо разпространеното мнение, трябва да знаете, че всъщност потта не мирише.
Неприятната миризма се появява от бактериите, които живеят и се разпространяват по кожата.

миризливи крака
Всеки от тях действа безотказно

Смесването на бактериите и потта, създава неприятната миризма, която е в състояние да отблъсне всеки. Това се отнася не само за краката, а и за цялото тяло.
Една от основните причини за миризливи крака е, че те се проветряват най-малко. А за всекиго е ясно, че липсата на свеж въздух води до натрупване на миризмата.

Имайте предвид, че носенето на памучни чорапи ще ви помогне да поддържате стъпалата си сухи, но това не е достатъчно за решаване на проблема.
Много е важно да спазвате правилната хигиена по отношение на грижата за стъпалата.

Справянето с този проблем НЕ е мисия невъзможна!

Ето и няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да се справите с проблема миризливи крака:

Препоръчително е да измивате краката си два пъти дневно – сутрин и вечер. От особена важност е измиването им да става с антибактериален сапун. След това стъпалата трябва да бъдат добре подсушени. Ако имате груба кожа по краката, използвайте хидратиращ крем, но не го нанасяйте между пръстите. Сменяйте ежедневно чорапите си и никога не носете едни и същи обувки два поредни дни. Имайте предвид, че са нужни поне 24 ч., за да се изпари влагата от обувките.

Другият вариант за справянето с миризливите крака, е ваната с черен чай. Таниновата киселина, съдържаща се в черния чай, е мощен антибактериален агент, който убива бактериите, причиняващи неприятната миризма. Освен това киселината действа свиващо на порите на краката, което на свой ред ограничава изпотяването.

За да си приготвите ваната от черен чай, е нужно да потопите две пакетчета чай в 1 л. вряща вода. Оставете да престои 10 минути. След това изсипете в подходящ съд, долейте със студена вода и накиснете краката си в сместа за 30 минути. В продължение на седмица, повтаряйте тази процедура по два пъти на ден. След това я правете по 2 пъти седмично.

Всеизвестен факт е, че оцетът е натурален дезинфектант. В този ред на мисли, той ще се справи отлично с унищожаването на бактериите о ходилата. Това, което трябва да направите, е да добавите оцет към топла вода в съотношение 1:2 и да потопите краката си за половин час. Ако обаче имате ранички по пръстите или ходилата, тази процедура не е много подходяща, тъй като доста ще ви щипе, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар