Как загубих и върнах живота си за няколко месеца – част 5
Взаимоотношения Лична драма

Как загубих и върнах живота си за няколко месеца – част 5

Загубих и върнах живота си е доста силна метафора, но случаят беше точно такъв…

Продължение – част 5

Загубих и върнах живота си - част 5
Загубих и върнах живота си – част 5

Това беше единственият път, в който видях Митков. Масажът, който ми показа, помагаше и не се наложи да пия лекарствата. Хубаво е, че Йордан има такъв добър лекар, а най-хубавото е, че са приятели. А той имаше много приятели. Всички го обичаха, защото през повечето време беше усмихнат, весел и събираше хора около себе си и много често имаше гости. Така се запознах с жената на Андрей – наемателят от втория етаж. Беше много мила и симпатична. Също и със семейство Колеви. Една събота беше ги поканил на вечеря. Те са приятелско семейство, които живееха в Германия – Иван и Боряна. Приятни, мили и възпитани хора. На другия ден – неделя отидохме у тях. Вальо, който живееше отсреща и беше наемател на съседката, ни закара с колата си на ул. Секвоя, където беше къщата им. Боряна много се гордееше с градината си. Личеше си, че наистина полага грижи за нея. Съседът, който имаше къща и двор зад техния, отглеждаше ягуар. Клетката му беше поне 50 квадратни метра, празна, само един голям сандък в средата, на който хищникът лежеше. Покачихме се на една стълба, за да го видим през оградата, а Вальо го снима. Изключително красиво животно!

След това дойдоха празниците. На Цветница бяхме в „Лимона“ на имен ден на Цвети. Дойдоха и децата – Роси, Тишо, Сашка. Йордан облече черен костюм, бяла риза и червена вратовръзка! Повеселихме се, аз и Цвети танцувахме, но си тръгнахме рано, защото Роси пак ни беше на гости и трябваше да я изпратим.

Някъде към вторник пак ми се развика за нещо, аз излязох, отидох при децата и не му се обадих до петък. Разпети петък! Бяхме на църква с Александра (дъщеря ми) в Св. Параскева и след това отидохме в заведението – видях, че е паркирал буса отпред и разбрах, че е там.  Той каза, че ако не съм била с детето щял да ме направи на нищо и да ми се кара много, защото съм го оставила сам!

Да, но беше доста радостен, че пак сме заедно и бяхме още по-щастливи и по-уверени, че сме един за друг. На другия ден боядисвах яйца, бяхме купили козунаци и аз и той. Посрещнахме заедно ВЕЛИКДЕН! Бяхме в Боянската църква, присъствахме на службата с Деси, Румен, детето им – Марти и майката на Деси – Лили. Христос Воскресе, той ме целуна и каза: – Заедно сме на Великден, дано Господ е с нас! Отговорих: – Дано!

Мисля, че беше на другия ден, когато се запознах с дъщеря му Станислава. Изключително приятна млада жена и много обичаше баща си. Мисля, че взаимно си допаднахме.

На 5 май Марийка (готвачка в пицарията срещу Боянското ханче, дошла от Черноморец) се нанесе на третия етаж. Така набързо направихме малката стая и добре, че беше тя да му даде 100 лв. за наем, защото вече бяхме доста зле с парите. То кога ли сме били добре!

8 май – Томина неделя – вече имаме кученце. Кръстих я Томи заради деня, в който дойде при нас. След този ден прасето Ганка и Томи станаха голяма атракция. Разхождаха се заедно по улицата и бяха много смешна картинка за минувачите. Особено свинята, на която Йордан беше закачил звънче! Представяте ли си?! Такава идея може да се роди само в главата на човек като Йордан! Казах му, че да покаже нагледно значението на поговорката „Отива му като на свинче звънче” е типично негов стил! А той се смее!

Стил Йордан!

А като казвам „Стил Йордан” дали се разбира какво имам предвид. В него се съчетаваха изненадващо много противоположности. При това избликваха най-ненадейно. Никога не знаеш как ще реагира в дадена ситуация. Грее като Слънце и в следващия момент е буреносен облак. Говори с менторски тон, от който се нажежава атмосферата, но след малко изтърсва някаква шегичка и наоколо бликва смях. Нежен и груб, безцеремонен и толерантен, галантен и невъзпитан…това е Йордан! Неповторим! И аз го обичам и го приемам такъв. Нали любовта е точно това — приемаш човека с всичките му положителни и отрицателни качества, обичаш го като цяло. И ако това е взаимно, любовта ви ще е вечна. Това е съвършената любов. Не зная дали аз и Йордан ще я постигнем, но сме адски близо! Поне аз така го чувствах.

Продължение…

МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ ЧАСТИ, КАТО ПОСЛЕДВАТЕ ЛИНКОВЕТЕ:

ЧАСТ 1  ЧАСТ 2  ЧАСТ 3  ЧАСТ 4  ЧАСТ 5  ЧАСТ 6  ЧАСТ 7  ЧАСТ 8  ЧАСТ 9  ЧАСТ 10  ЧАСТ 11  ЧАСТ 12  ЧАСТ 13  ЧАСТ 14  ЧАСТ 15  ЧАСТ 16  ЧАСТ 17  ЧАСТ 18


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар