Благодарение на тази рецепта от тефтерите на нашите баби ще се избавите от неприятния зъбен камък за раз време
Здраве

Благодарение на тази рецепта от тефтерите на нашите баби ще се избавите от неприятния зъбен камък за раз време

Често пъти до този проблем се стига заради нестарателно миене на зъбите

Не е нужно да посещавате редовно зъболекарския кабинет и да давате луди пари, за да се избавите от неприятния зъбен камък. Това може да стане и за броени минути, при това в домашни условия.

Разбира се към всички тези екстри трябва да добавим, че ще ви струва жълти стотинки и няма да натежи на семейния ви бюджет.
Трябва да сте наясно с факта, че устната хигиена влияе на цялостното ви здравословно състояние.

Именно поради тази причина е от огромно значение да правите всичко така, че да избегнете появата на проблеми като кариес, зъбна плака и зъбен камък.
Освен това е нужно да следвате няколко прости правила, за да избегнете загубата на зъби. Излишно е да споменаваме, че поради нездравословната устна хигиена, може да си докарате сериозни здравословни проблеми като преждевременно раждане, диабет или пък сърдечен удар.

зъбен камък
Често пъти до този проблем се стига заради нестарателно миене на зъбите

В нередки случаи до този проблем се стига поради недостатъчното старание при миенето на зъби. Това дава възможност на плаката да започне да се натрупва около венците и по този начин да създаде среда за появата на орални бактерии. Това пък на свой ред може да причини сериозни инфекции като гингивит и пародонтит.

Не е нужно да давате луди пари за тази процедура в зъболекарския кабинет

В следващите редове ще ви предложим една изключително ефективна рецепта за премахването на зъбен камък. Тя е взета от тефтерите на нашите баби и е доказала своята ефективност във времето.

Ето и съставките, които са ви нужни, за да си приготвите вълшебната смес за премахване на зъбен камък в домашни условия:

½ ч.ч. водороден пероксид
1 с.л. сода бикарбонат
1 с.л. вода
½ ч.л. сол

Вероятно вече сами се убедихте, че набавянето на тези четири съставки ще ви струва жълти стотинки и по никакъв начин няма да се отрази на бюджета ви. Сега остава да ви запознаем с начина, по който трябва да приготвите тази вълшебна смес, а след това и как точно да я приложите. Няма никакво съмнение, че накрая ще се убедите лично, че тя наистина действа.

Първото, с което трябва да се заемете е да смесите солта и содата бикарбонат. След това посипете сместа върху четката си за зъби и ги почистете с нея.

След това смесете водородния пероксид с обикновена вода и изплакнете устата си с получената смес. Използвайте клечка за зъби, за да премахнете зъбния камък. Повтаряйте тази процедура по 2-3 пъти в седмицата, за да постигнете желания резултат. Не след дълго ще се убедите лично, че наистина действа, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар