Тази вълшебна комбинация ще ви помогне да се справите с куп болести
Здраве

Тази вълшебна комбинация ще ви помогне да се справите с куп болести

Тази комбинация е истинска панацея

Никак не е случайно, че наричаме тази комбинация вълшебна, както и не е пресилено твърдението, че тя може да ви избави от редица болести.

Вероятно сте наясно с някои от полезните свойства на добре познатия чесън, който присъства редовно на трапезата на българина. Днес обаче ще ви представим една наистина вълшебна рецепта, която засилва действието на този естествен антибиотик и може да ви избави от куп болести.

болести
Тази комбинация е истинска панацея

Както вече споменахме сте наясно с някои от полезните свойства на този продукт. Обикновено най-често се сещаме за него, когато става въпрос за укрепване на имунитета или пък борба с някакъв вирус или настинка. Разбира се чесънът има и редица други полезни свойства, които са по-малко известни, но целта на този материал не е да ви обременяваме и с тях.

Знаете ли, че само две скилидки чесън, добавени към чаша с топла вода, са абсолютно достатъчни, за да ви избавят от куп болести? Колкото и трудно да ви е да повярвате, тази рецепта наистина работи. В следващите редове ще ви разкрием как да извлечете максимума от лечебната й сила.

Ето как да си приготвите вълшебната чеснова вода, с която ще забравите за редица здравословни проблеми. За нея са ви нужни следните продукти:
2-3 скилидки чесън
3-4 капки зехтин
3 филийки пресен лимон
1 ч.ч. топла вода

Първо обелете скилидките чесън, след което ги нарежете на тънки филийки или малки парченца. Сложете ги в подходящ съд и добавете топлата вода. Сложете сместа на котлона да заври. Оставете я да поври 2-3 минути и я отдръпнете. Оставете да се охлади. Щом това се случи, добавете зехтина и лимоновите филийки. Оставете още 5-10 минути и изпийте.

С минимални усилия ще извлечете максимален ефект

Всеизвестен е фактът, че чесънът е едно от най-добрите антимикробни средства. Той ефективно ще ви избави от паразитите, ще почисти съдовете и стомаха. Лимонът пък на свой ред ще подхрани тялото с витамини.

Лимонът пък на свой ред ще подхрани организма ви с витамини, ще разтвори шлаките и ще стимулира изгарянето на мазнини. Не на последно място той ще подобри видимо състоянието на кожата и тена ви.

Високото съдържание на калий в лимона, ще укрепи и сърдечния мускул. Освен това той оказва благотворно влияние върху нервната и храносмилателната система. Редовната употреба на този еликсир подобрява значително работата на черния дроб, разрежда мастните депа в жлъчката и стимулира производството на ензими.

Редовната употреба на чесновата вода предпазва от сериозни сърдечни заболявания като инфаркт и инсулт. Подпомага разреждането на кръвта и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Нормализира нивата на холестерола и не на последно място – понижава кръвното налягане.

Приемайте чесновата вода сутрин, 30 минути преди закуска, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар