Тези рецепти церят пневмония като с вълшебна пръчка (I част)
Здраве

Тези рецепти церят пневмония като с вълшебна пръчка (I част)

Със сигурност ще усетите подобрението още в първите дни

Тези рецепти от тефтерите на нашите баби са толкова мощни, че са в състояние да се справят дори с коварната пневмония.

Вероятно сте наясно с факта, че пневмонията представлява възпаление на белите дробове. Ако то не бъде излекувано правилно и навременно, за съжаление може да се стигне дори до летален изход.

пневмония
Със сигурност ще усетите подобрението още в първите дни

Основният причинител на този проблем, са гъбични, бактериални, паразитни или вирусни инфекции. Понякога тя може да бъде причинена дори от вдишване на токсични химикали и газове.
Когато лечението е адекватно и своевременно, то пневмонията трябва да отшуми в рамките на 2-3 седмици.

Коварната пневмония представлява сериозна опасност не само за малките деца, а и за хората, надхвърлили 65-годишна възраст.
Най-застрашени са хората, чиято имунна система е отслабена и имат съпътстващи здравословни проблеми.

Сред най-честите симптоми при пневмония, са втрисането, недостига на въздух, високата температура и кашлицата. Разбира се не е изключено да се появят и съпътстващи симптоми. Такива са отпадналост, изпотяване, болка в гърдите при кашлица, гадене, повръщане, загуба на апетит, мускулни болки и главоболие.

Разбира се лечението от специалист в никакъв случай не трябва да се пренебрегва. За да се справите по-бързо с коварната пневмония обаче, можете да добавите и тези природни продукти:

Това лечение е допълващо и не заменя медикаментите, предписани ви от лекар!

Чесън
Добрият стар чесън вероятно ви е познат до болка. Той със сигурност ще ви помогне да се избавите по-бързо от пневмонията заради мощните антимикробни и антибактериални свойства, които притежава. Освен това ще подпомогне понижаването на температурата и ще улесни значително отделянето на натрупалия се в дихателните пътища секрет.

За целта е нужно да смесите 4 ч.ч. вода с 200 мл. прясно мляко и да добавите към тях ½ ч.л. счукан чесън. Поставете сместа на котлона и я оставете да ври, докато не се редуцира до ¼ от първоначалното количество. Приемайте от получената смес по 1 ч.ч., три пъти на ден.

Лимонов сок и мед
Ако не обичате чесън или поради някаква причина не можете да го приемате, можете да се възползвате от алтернативното предложение с лимонов сок и мед. Необходимо е да смесите равни количества от продуктите. Приема се по 2-3 с.л., 3-4 пъти дневно. Ако се наложи, може да прилагате тази смес и локално като я мажете или налагате компрес върху гърдите.

Сусам
Сусамовото семе е с мощно отхрачващо действие. В този ред на мисли то ще ви е изключително полезно за справяне с неприятните храчки. За целта е нужно да сварите 1 с.л. сусамово семе в 250 мл. вода за 4-5 минути. След това добавете и 1 с.л. ленено семе и оставете сместа да поври още няколко минути. Накрая прецедете и добавете 1 ч.л. мед и щипка сол. Разбъркайте добре и изпийте. Сместа се приема веднъж дневно, пише framar.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар