Тези рецепти церят пневмония като с вълшебна пръчка (II част)
Здраве

Тези рецепти церят пневмония като с вълшебна пръчка (II част)

Всяко едно от тези средства ще подпомогне безотказно лечението

След като в първата част на този материал ви запознахме със същността на коварната пневмония и някои от изпитаните лекове от народната медицина, в следващите редове ще ви разкрием и още няколко лека.

Те ще ви помогнат да се справите по абсолютно безкомпромисен начин с коварната пневмония, която може да ви струва дори живота, ако не бъде лекувана навременно и адекватно.

пневмония
Всяко едно от тези средства ще подпомогне безотказно лечението

Зеленчуков сок
Прясно изцеденият зеленчуков сок ще подпомогне справянето с коварната пневмония. Можете спокойно и в неограничени количества да консумирате прясно изцеден сок от цвекло, морков, спанак, краставици и други зеленчуци. Те подпомагат организма в хода на лечението на болестта, повишават имунитета, разтварят слузта и имат детоксикиращо действие.

Високата концентрация на хлор и фосфор в сока от пащърнак ще са от огромна полза за бронхиалната астма и белите дробове. Приемайте по 250 мл дневно. Сокът трябва да е от култивиран пащърнак, а не от див.
Комбинирайте сок от моркови и спанак в съотношение 3:2. Приемайте го ежедневно.
Вълшебна комбинация е и сок от 1 част цвекло, 1 част краставица и 3 части моркови. Приемайте ежедневно.

Имайте предвид, че тези средства само допълват лечението, предписано ви от лекар, а не го заменят!

Парни инхалации
Парата ще подпомогне борбата с инфекциите и ще подобри значително дишането като облекчи кашлицата и задръстванията от слуз.
За целта е нужно да напълните подходящ съд с чиста вода. Поставете го на котлона да заври, добавете няколко капки етерично масло. Можете да използвате масло от чаено дърво, лавандула, евкалипт, лимон или камфорово масло. Вдишвайте от парата. През това време покрийте главата си с кърпа, за да се задържи лечебната пара.

От полза ще ви е и вземането на горещ душ. Това в никакъв случай не означава, че можете да си позволите да преустановите лекарствената терапия, предписана ви от лекар. Продължете да я приемате до пълното оздравяване. Освен това е нужно да си осигурите достатъчно почивка, както и да приемате много течности.

Лют червен пипер
Той стимулира отделянето и лесното отстраняване на слузта от дихателните пътища и белия дроб, благодарение на високото съдържание на капсацин.
По този начин ще изчистите по-лесно дихателните си пътища, което пък на свой ред ще облекчи значително дишането.

Лютивият червен пипер е отличен източник на бета-каротин, който ще подпомогне възстановяването на увредените лигавици.
Достатъчно е да смесите щипка лют червен пипер и малко лимонов сок с 250 мл. вода. Приемайте по една чаша от тази смес няколко пъти на ден. Освен това няма да е грешка, ако добавите лют червен пипер и към чаша прясно изцеден сок от моркови, пише framar.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар