Тези рецепти церят пневмония като с вълшебна пръчка (III част)
Здраве

Тези рецепти церят пневмония като с вълшебна пръчка (III част)

Всички тези природни средства са отлични муколитици

В първите две части на този материал ви запознахме с някои изпитани рецепти, които церят безотказно пневмония.

В следващите редове ще ви запознаем с останалите средства от народната медицина, които могат да подпомогнат борбата с коварната пневмония. Тук е мястото да посочим, че тези средства далеч не заменят медикаментите, които са ви били предписани от специалист. За сметка на това пък отлично ги допълват и подпомагат по-бързото ви оздравяване.

пневмония
Всички тези природни средства са отлични муколитици

Ето кои са народните средства, с които можете да се избавите от коварната пневмония:

Куркума
Тази подправка е отличен муколитик (разтваря бронхиалния секрет). Същевременно излича слузта от организма и най-вече от дихателните пътища. Може да се добави и че има доста силен антибактериален и антивирусен ефект, които ще са ви от огромна полза в борбата с инфекциите.

За да подпомогнете лечението на пневмонията добавете куркума на прах към затоплено синапено масло, докато получите паста. Втрийте я в гърдите си.
Можете да приемате и по една чаша топло прясно мляко, към която сте добавили 1 ч.л. куркума на прах. Пие се два пъти дневно.
И още една рецепта с куркума, която ще ви е от полза – смесете ½ ч.л. от подправката и ¼ ч.л. червен пипер на прах. Добавете ги към чаша топла вода и изпийте. Приема се веднъж дневно.

Спокойно можете да използвате някое от тях като съпътсващо лечение

Черен пипер и босилек
И двете съставки вършат чудеса за белите дробове. Именно поради тази причина, са сред най-често използваните природни средства за лечение на пневмония.
За целта е нужно да изцедите сока от 5 листа босилек. Добавете и 1 щипка прясно смлян черен пипер. Приемайте полученото количество на всеки шест часа.

Масло от риган
Това масло е отличен антимикробен агент поради мощните си антибактериални и антивирусни свойства. То ще ви помогне да разтворите натрупалата се слуз в дихателните пътища и ще улесни извеждането им.
Достатъчно е да добавите 2-3 капки масло от риган към чаша топла вода или прясно изцеден сок. Приемайте от този лек по три пъти на ден.

Няма да е грешка и ако капнете 1-2 капки масло от риган върху памучен тампон или мека кърпа и ги поставите в близост до възглавницата си. По този начин ще вдишвате цяла нощ от изпаренията.

Семена сминдух
Сминдухът е с отлични муколитични свойства. Освен това намалява треската, насърчава изпотяването и подпомага извеждането на токсините от тялото.

Добавете 1 ч.л. семена от сминдух към 500 мл. вряща вода. Оставете да се запари, прецедете и приемайте по четири чаши дневно. За да подобрите вкуса му можете да добавите и малко лимонов сок. Когато се почувствате по-добре, намалете количеството приеман чай, пише framar.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар