Внимание! Тези сигнали алармират за опасности (I част)
Здраве

Внимание! Тези сигнали алармират за опасности (I част)

Грижете се добре за храносмилателната си система

В този материал ще ви запознаем с някои сигнали, които алармират за опасности.

Ако и вие получавате киселини след вечеря, то със сигурност вашата храносмилателна система ви изпраща сигнали, че нещо не е наред. Не е изключено киселините да се дължат на факта, че хапвате късно, след което лягате да спите.

сигнали
Грижете се добре за храносмилателната си система

Имайте предвид, че ако вечерята ви е с високо съдържание на въглехидрати и мазнини, задължително трябва да си осигурите от 4 до 6 часа след това и едва тогава да си легнете. Тоест от високомазнинната или високовъглехидратната вечеря до съня, трябва да има минимум 4 часа време.

Много е важно да не прекалявате с размера на порциите. Бихте могли да си позволите да вечеряте 2-3 часа преди сън само в случай, че вечерята ви е по-лека.
Не забравяйте, че в зависимост от храната и напитките, които сте консумирали, също може да се получи киселинен рефлукс.

Ето и още някои сигнали, чрез които храносмилателната ви система алармира, че нещо не е наред и е нужна промяна:

Необходимост от пробиотици
В случай, че често пъти страдате от газове, диария, запек, подуване на корема или киселинен рефлукс, то е почти сигурно, че това се дължи на необходимостта от допълнителен прием на пробиотици.

Много е важно да не прекалявате с размера на порциите

Те ще подпомогнат микробиома, ще белансират чревната флора, което пък на свой ред ще подобри храносмилането и усвояването на хранителните елементи. Освен това ще подобрят значително метаболизма и имунитета. Сред храните богати на пробиотици, са киселото мляко, маслините, киселите краставички и киселото зеле. Освен това можете да се консултирате с вашия лекар и за прием на пробиотични добавки.

Слаба имунна система
Имайки предвид, че преобладаващата част от имунната система се намира в червата, а клетките в обвивката на червата синтезират важни антитела, то няма никакво съмнение, че проблемите в имунната система може да са породени от проблеми в храносмилателната система.

Освен това чревните бактерии синтезират три ключови витамина от В групата. Става въпрос за фолиева киселина, витамин В12 и биотин.
Състоянието на чревната система оказва пряко влияние върху усвояването на хранителните вещества, а това на свой ред засяга имунната система, а от там и цялостното здраве.

Когато има баланс в храносмилателната система, това влияе благоприятно и на имунната система. По този начин давате шанс на организма ви да функционира правилно, както и да бъде защитен от инфекции, болести и настинки.

Едва ли е нужно да споменаваме, че нарушеното равновесие удря по имунитета, а това на свой ред води до често боледуване, пише blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар