Изпитан домашен лек спасява от хрема за раз време
Здраве

Изпитан домашен лек спасява от хрема за раз време

Няма да сгрешите на която и рецепта от народната медицина да се спрете

Вероятно мнозина от вас са чували твърдението, че хрема не се лекува лесно.

Хората, попаднали в плен на неприятната хрема често пъти казват, че каквото и да правят, няма начин да се излекуват за по-кратко от две седмици.
Истината обаче е, че с тази изпитана рецепта можете да сложите край на неприятната хрема само в рамките на няколко минути.

хрема
Няма да сгрешите на която и рецепта от народната медицина да се спрете

При все, че изпълнението на рецептата отнема едва 25 минути, действа безотказно. Ако имате някакви съмнения в това твърдение, можете да го пробвате и да се убедите сами.
За приготвянето на изпитания домашен лек за хрема са ви нужни само три неща – малко вода, мед и лайка.

Към 100 мл. вода добавете 1 ч.л. мед и 1 с.л. лайка. Варете сместа, докато водата остане наполовина. Прецедете сместа през марля. Получената отвара използвайте за капки. Слагайте от тези вълшебни капки в носа по 5-6 пъти дневно. Във всяка ноздра поставяйте по 3-4 капки.

Ще се изненадате колко добре действа този домашен лек при запушен нос и хрема. Може да се използва не само при възрастни, а при малки деца, пише zdrave.to.

Всеки от тях действа експресно и безотказно

Разбира се това далеч не е единствената рецепта от народната медицина, която може да ви помогне да се справите с упоритата хрема. В следващите редове ще ви разкрием и още няколко такива.

Ето ги и тях:

Спирт и камфор
Смесете 15 гр. камфор и 50 мл. спирт. Потопете два памучни тампона в сместа, изстискайте ги и поставете във всяка от ноздрите си. Задръжте ги за около 30 минути. Правете тази процедура по три пъти на ден.

Сода бикарбонат и лайка
Към 300 мл. вряща вода добавете 1 с.л. лайка и 1 ч л. сода бикарбонат. Сложете съда на подходящо място, покрийте главата си с кърпа и в продължение на десетина минути вдишвайте дълбоко изпаренията не само през устата, а и през носа (доколкото е възможно).

Евкалиптово масло
Този метод е изключително лесен и може да бъде приложен без значение къде се намирате. Капнете няколко капки евкалиптово масло върху носна кърпичка, доближете я до носа си и дишайте дълбоко. Добре е процедурата да продължи поне 15 минути. Повтаряйте тази процедура поне по три пъти дневно.

За да засилите ефекта от процедурата, можете да капнете няколко капки от евкалиптовото масло и върху възглавницата си. По този начин ще си осигурите отпушен нос през цялата нощ. Можете да сте сигурни, че по този начин ще спите много по-леко, пише roditel.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар