Мощни лекове за лошо кръвообращение и студени ръце и крака
Здраве

Мощни лекове за лошо кръвообращение и студени ръце и крака

Всички те действат безотказно

Никак не са малко хората, които страдат от лошо кръвообращение, което пък на свой ред води до студени ръце и крака.

В следващите редове ще ви разкрием кои са факторите, чрез които можете да подобрите значително своето кръвообращение. Имайте предвид, че най-често причините за влошаването му, са слабите кръвоносни съдове и заседналият начин на живот.

Отначало този проблем не изглежда сериозен и поради тази причина бива подценяван от хората. С течение на времето обаче ситуацията значително се влошава и провокира развитието на различни болести. Едно от нещата, които можете да направите, за да подобрите своето кръвообращение, е да увеличите физическата си активност.

кръвообращение
Всички те действат безотказно

Ето и още няколко фактора, които оказват благотворно влияние върху кръвообращението:

Вода
За да функционира правилно организма ви, е нужно да му осигурите достатъчен прием на течности. Водата не само хидратира организма, а и стимулира храносмилането и води до значително подобрение на притока на хранителни вещества към клетките. Това на свой ред може да ви избави от студените крайници. Предвид, че водата подобрява значително храносмилането, тя може да се окаже вашият лек срещу неприятния запек.

Много е важно да осигурявате ежедневно на организма си нужното количество вода

Люти чушки
За никого не е тайна, че лютивите чушки съдържат капсацин. Тази активна съставка стимулира и кръвообращението. Освен това укрепва стените на кръвоносните съдове, капилярите и артериите. В резултат на това можете да се справите и със симптомите на лошото кръвообращение като студени ръце и крака, както и главоболие.

Конски кестен
За никого не е тайна, че конският кестен има редица полезни свойства. Едно от тях е, че подобрява кръвообращението. Съдържащите се в него активни съставки не само имат силата да намалят възпаленията, а и укрепват кръвоносните съдове като по този начин подобряват обращението на кръвта.

Гинко билоба
Тази хранителна добавка може да се намери във всяка една аптека. Тя е изключително ефективно средство за подобряване на кръвния поток в капилярите, особено в мозъка. Този факт превръща гинко билобата в отлично средство за подобряване на мозъчната активност. Освен това употребата му оказва благотворно влияние и върху обращението на кръвта.

Джинджифил
Той е изключително полезен за обращението на кръвта. Съдържащите се в него активни съставки оказват топлинен ефект върху тялото и по този начин подобрява ефективно обращението на кръвта. Редовният прием на джинджифил свежда до минимум риска от образуването на кръвни съсиреци в организма. Поради тази причина е от изключителна полза за хората, при които съществува сериозен риск от сърдечносъдови заболявания или вече имат такива, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар