Невероятно, но факт! Учени направиха горещо откритие за коварния диабет
Здраве

Невероятно, но факт! Учени направиха горещо откритие за коварния диабет

Чудесна новина за любителите на ароматната напитка

Екип от учени направи изключително горещо откритие за коварния диабет, на което мнозина все още не могат да повярват.

Според новото откритие на учените, коварният диабет може да бъде избегнат или поне да се понижи значително риска от появата му. Става въпрос за диабет тип 2.

диабет
Чудесна новина за любителите на ароматната напитка

Учените твърдят, че за да понижите значително риска от появата на диабет тип 2, е достатъчно да консумирате редовно една напитка, която я има в цял свят. Разбира се новината зарадва всички любители на ароматната напитка. Резултатите от официалното изследване са поместени на сайта EurekAlert.

Специалистите, стоящи зад това твърдение, са направили проучвания на повече от 30 научни разработки по темата. В рамките на тези проучвания са били подложени на изследване близо 1.2 милиона души.

Оказва се, че за да намалите значително риска от появата на диабет, не само е полезно да пиете кафе, а и трябва да приемате определено количество от ароматната напитка всеки ден. Става въпрос за три-четири чаши кафе дневно – количество, което повечето от любителите на ароматната напитка пият без проблем.

Най-интересната част от проучването е, че учените посочват, че няма никакво значение дали става въпрос за обикновено кафе или за безкофеиново такова. Можете да приемате това, което ви допада.

Близо 1.2 млн. души са били подложени на изследване в рамките на това проучване

Проф. Келд Хармсен, който е провел задълбочено изследване върху връзката между кафето и диабета предполага, че за намаляването на риска от появата му оказват влияние антиоксидантните, противовъзпалителните и термогенни ефекти на ароматната напитка, пише zdrave.to.

Страдащите от диабет са наясно с факта, че едно от основните неща е поддържането на кръвната захар в нормални граници, тъй като тя оказва влияние върху цялостното здраве на организма.
Повишаването й може да попречи сериозно на възможността на организма да функционира нормално, а това на свой ред може да доведе до сериозни проблеми.

Разбира се съществуват редица лекарствени средства, които да подпомогнат поддържането на нивата на кръвната захар в граници. Напоследък обаче те сякаш стават все по-скъпи, трудно откриваеми и не до там ефективни. Освен това да не забравяме и за неприятните им странични ефекти.

Добре е да знаете, че редовните упражнения и физическата активност оказват благотворно влияние върху кръвната захар. Те не само могат да ви помогнат да отслабнете, а и да повишат значително чувствителността към инсулина при страдащите от диабет тип 1.

Приемът на достатъчно количество вода също е от огромно значение за поддържането на добри нива на кръвната захар в здравословни граници. Освен, че по този начин ще хидратирате организма, ще помогнете на бъбреците ви да изхвърлят излишната захар чрез урината, пише simptomi.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар