Този народен лек действа безотказно при кашлица
Здраве

Този народен лек действа безотказно при кашлица

Със сигурност занапред ще се погрижите да имате този лек у дома

Ще ви разкрием невероятен природен лек, който действа безотказно при кашлица.

Всеки е наясно с факта, че преобладаващата част от върлуващите вируси, са придружени с кашлица. В много от случаите тя е толкова упорита, че продължава дори и след отшумяването на останалите симптоми.

кашлица
Със сигурност занапред ще се погрижите да имате този лек у дома

Отварата от борови иглички е изключително мощно природно средство, доказало многократно полезните си свойства при кашлица. Освен това мнозина я посочват и като еликсир на дълголетието. Тя ще ви дари не само със здраве, а и ще ви влее нестихваща енергия.

За да извлечете максимално лечебните свойства на боровите иглички, е нужно да ги съберете в подходящо време. Освен това са ви нужни борови пъпки, както и смола. Боровите пъпки се събират през април, игличките – от януари до октомври, а смолата – април-май.

За да си приготвите лечебния сироп, са ви нужни борови пъпки, които както вече споменахме се събират през април и се изсушават. Нужни са ви ½ кг. борови пъпки, 1 кг. захар и 2 литра вода. Сложете всичко това на котлона да ври, докато се получи гъст сироп. Този сироп е идеален лек за кашлица. Можете да го приемате натурален или пък да го разредите с вода, ако ви е твърде сладък. Препоръчително е да пиете по 2-3 с.л. на ден от него в продължение на 1-2 седмици.

Тези рецепти лекуват настинки и още редица здравословни проблеми

За да си приготвите запарка от борови пъпки пък е нужно да залеете 1 шепа от тях с 1 ч.ч. вряла вода. Оставете запарката да престои 15 минути, след което я изпийте. Не е проблем и ако я пиете студена.

Тези две рецепти от народната медицина са изключително подходящи не само за лечение на кашлица, а и на настинки, хемороиди, белодробни болести, подагра, мъжки стерилитет, камъни в бъбреците или проблеми с потентността.

Можете да си приготвите и тинктура от борови иглички. Тя също има изключително мощни лечебни свойства и спокойно може да замени предходните две рецепти.

За да си приготвите тинктура от борови иглички в домашни условия, разбира се са ви нужни борови иглички. Измийте ги предварително и ги нарежете на дребно. Залейте ги с чаша ракия и ги оставете да престоят в затворен съд в продължение на две седмици.

След като изтече този период, прецедете и приемайте по няколко капки 3-4 пъти на ден. Капките от тинктурата се разтварят в малко вода. Изключително подходяща е за лечение не само на кашлици и настинки, а дори и за цистит, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар