Внимание! Новите щамове грип са много по-опасни, отколкото предполагате (II част)
Здраве

Внимание! Новите щамове грип са много по-опасни, отколкото предполагате (II част)

Следете дори за най-малката промяна в състоянието

Както вече споменахме в първата част на този материал, специалистите алармират, че новите щамове грип, са изключително опасни. Те наистина са много по-опасни, отколкото предполагате.

В следващите редове ще ви разкрием какви опасности крият новите щамове грип и как да се предпазите от тях.

грип
Следете дори за най-малката промяна в състоянието

След като ви запознахме с усложненията, до които може да доведе ангината, е ред да ви разкрием и спомагателните средства за лечението й.
Имайки предвид факта, че огнището на възпаление при ангина е гърлото, то бихте могли да си помогнете с редица домашни средства. Тук е моментът да подчертаем, че те само допълват лечението, предписано ви от лекаря, а не го заменят.

И така първото от тези средства, е гаргарата с разтвор от сода бикарбонат, сол и екстракт от лайка. Препоръчително е да правите гаргара няколко пъти на ден.
Ефикасна е и гаргарата от топла вода и мед (1 с.л. пчелен мед на чаша вода), както и инхалации с топла вода и сода бикарбонат.
Изключително ефективен при ангина е и прополисът – дъвчете зърната бавно и задължително след хранене.

Прополисът е много ефикасен при ангина

Освен това бихте могли да си приготвите и противовъзпалителна билкова настойка. За целта ще са ви нужни: по 3 с.л. чистотел и лавандула, както и по 2 с.л. лайка и звъника. Смесете добре билките. Три супени лъжици от билковата смес залейте с литър вряла вода и оставете да се запари за 40 минути.

Правете гаргара с топлата настойка до 10-12 пъти дневно. В по-тежки случаи гаргарата се прави на всеки 30 минути. След нея приемете от настойката и вътрешно – по 1 с.л., няколко пъти на ден.

Следващото усложнение на коварния грип, е вирусният тонзилит. Той може да удари белите дробове, бъбреците и черния дроб. Той е особен вид възпаление на подчелюстните сливици и се развива най-често след боледуване от грип.
Бива причинен от вируси, проникнали в носоглътката, причиняващи възпаление на небните сливици. Както е известно, сливиците са тези, които предпазват организма от инфекции. В резултат на развитието на възпалителен процес, сливиците губят тази си функция. На по-късен етап вирусната инфекция може да прерасне в бактериална и да провокира развитието на бактериален тонзилит.

По-податливи на това усложнение са децата, тъй като имунната им система все още не е добре оформена. Отначало симптомите на грип и остра респираторна вирусна инфекция, са много по-изразени. С по-задълбочено изследване на гърлото обаче може да се открие възпаление по сливиците, както и налепите по тях, пише zdrave.to.

Със симптомите на вирусен тонзилит ще ви запознаем в следващата част на този материал.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар