Проф. Тодор Кантарджиев направи страшни разкрития за коварния грип
Здраве

Проф. Тодор Кантарджиев направи страшни разкрития за коварния грип

Добре е да сте наясно и с някои подробности за противогрипните маски

Проф. Тодор Кантарджиев направи поредните страшни разкрития, свързани с коварния грип.

Той посочи, че само преди няколко дни, е бил доказан първият случай на грип от типа А в София. Казано с други думи става въпрос за добре познатия вече свински грип. В ефира на Нова тв той заяви, че от него боледуват предимно млади хора.

грип
Добре е да сте наясно и с някои подробности за противогрипните маски

Разбира се това далеч не означава, че по-възрастните не боледуват от грип, дори напротив. Разликата обаче се крие в това, че те боледуват от друг вид грип.
Проф. Тодор Кантарджиев посочи, че грипът може да бъде квалифициран като доста интересно заболяване.

За никого не е тайна, че при него има едно усложнение, което засяга белия дроб. Отначало медиците очаквали това усложнение да се прояви само при хората с имунен дефицит. Напоследък обаче то се наблюдава не само при тях, а и при онези, чиято имунна система е по-силна. Става въпрос за усложнение, което е в пъти по-опасно от пневмонията.

Проф. Тодор Кантарджиев алармира, че хубавото и качествено лечение на това усложнение струва около хиляда лева и то само за ден. Немалка част от българите, живеещи в големите градове страдат от кашлица.

Преди броени дни е бил доказан първият случай на грип от типа А

При повечето от тях тя продължава от около месец, при все, че на този етап все още не са дошли коронавирусите, които са характерни за зимния сезон. Всички онези, които са изкарали по-дълга кашлица или пък хрема, са много по-податливи на вирусите, които върлуват през зимата.

Не се заблуждавайте, че ако сте кашляли повече време, сте изкарали грипа. Това обаче неминуемо трябва да ви светне червената лампичка, че имунната ви система е доста отслабена.

В случай, че усетите задух или пък въздухът не ви достига, а кожата ви придобие сиво-синкав цвят, то задължително потърсете специализирана лекарска помощ, съветва проф. Тодор Кантарджиев. Имайте предвид, че грипът поразява изключително бързо. Можете да се почувствате зле само в рамките на няколко часа.

Инкубационният му период е изключително къс. Може на сутринта да сте излезли в прекрасно здраве от дома си, но ако някой се изкашля срещу вас, е напълно достатъчно в следобедните часове вече да усещате сериозно неразположение. Един от първите признаци, по които можете да познаете, че сте попаднали в плен на коварния грип, е високата температура, пише zdrave.to.

Напоследък прави впечатление, че все повече хора се движат с маски, с цел да се предпазят от върлуващите вируси и грипа. Много е важно обаче да знаете, че ако носите една маска цял ден, тя няма да ви свърши никаква работа, защото те трябва да се подменят на всеки два часа.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар