Този домашен сироп цери безотказно кашлицата
Здраве

Този домашен сироп цери безотказно кашлицата

Ще ви избави от този проблем още на втория ден

Едва ли има човек, който да не е попадал в плен на кашлицата, особено през есенно-зимния сезон, когато е пикът на вирусите и настинките.

Най-хубавото на този домашен лек, който със сигурност ще ви помогне да се преборите с кашлицата е, че е съставен от изцяло натурални средства и няма странични ефекти. Това означава, че може да се използва както от възрастни, така и от деца.

Както вече споменахме, освен че не уврежда черния дроб, този лек за кашлицата може да се прилага и при деца, стига да не са алергични към някоя от съставките му.

кашлицата
Ще ви избави от този проблем още на втория ден

Ето и продуктите, от които се нуждаете, за да си приготвите в домашни условия вълшебния лек против кашлица:
500 гр. моркови
3-4 с.л. натурален пчелен мед
200 мл. вода

Измийте добре морковите и ги обелете. След това ги нарежете на малки парченца и ги добавете към 200 мл. вряща вода. Варете морковите докато омекнат. След това прехвърлете сместа в блендер и пасирайте, докато не получите хомогенна маса.

Този натурален лек действа безотказно

Добавете и меда. Можете предварително да си отделите малко от водата, в която сте варили морковите, за да разтворите по-лесно меда. Е, това е всичко, което трябваше да направите за приготвянето на домашния лек против кашлица.

Остава ви само да го прехвърлите в стъклен съд, който се затваря добре. След това го приберете в хладилника, където може да се съхранява в продължение на около седмица. Приема се по 1-2 с.л., 3-4 пъти на ден. Можете да сте сигурни, че на втория ден няма да има и помен от кашлицата, която ви е измъчвала и дори не ви е давала да се наспите спокойно.

Вероятно сами се убедихте, че тази рецепта е изключително подходяща за малчуганите, тъй като в нея не се съдържа нищо притеснително. Освен това на тях със сигурност ще им хареса този лек, тъй като вкусът му е много добър. Това е гаранция, че няма да ви се налага да ги молите дълго време, за да го изпият. Не е изключено дори толкова много да им хареса, че те сами да ви подсещат, че е време да приемат лека си за кашлица.

Както вече споменахме, той действа наистина експресно. Още на втория ден от кашлицата няма да има и следа. Домашният сироп ще помогне за изчистване на слузта от дихателните пътища, което ще улесни значително дишането. И всичко това с натурални средства, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар