Вдишайте чесън и издишайте настинката!
Здраве

Вдишайте чесън и издишайте настинката!

Достатъчно е да приложите тази процедура три пъти, за да се избавите от кашлицата

Можете да сте напълно сигурни, че ако вдишвате чесън, ще издишате настинката почти на мига.

За никого не е тайна, че чесънът има невероятни лечебни свойства. Днес можете да намерите всевъзможни медикаменти в аптеките, които се борят с вируси и настинки. Въпреки това все повече хора напоследък предпочитат да се обърнат към изпитаните лекове от народната медицина.

чесън
Достатъчно е да приложите тази процедура три пъти, за да се избавите от кашлицата

Вълшебният чесън е един от доказалите се през годините лекове. Счита се, че вдишването на чесън, е един от най-добрите методи за борба с упоритата кашлица, ринит и редица белодробни заболявания. Имайте предвид, че ако употребявате чесъна твърде често или пък неправилно, можете да предизвикате дразнене на лигавицата.

Ето защо, ако страдате от бронхит, е добре да потърсите съвет от специалист, преди да прибегнете към прилагането на този трик от народната медицина.

Дори само една обикновена скилидка чесън има доста голям набор от полезни вещества като етерични масла, биофлавоноиди и фитоноциди. Този състав на добре познатия чесън помага за лечението на различни видове кашлица – от обичайния бронхит и магарешка кашлица до бронхит на пушач.

Чесънът е истинско съкровище от природата

Само няколко инхалации с чесън и сода бикарбонат, са достатъчни, за да се избавите от синузит, ринит, ARVI и ARI, респираторни инфекции, както и от усложненията от грипа.
Имайте предвид, че този метод може да се приложи само при условие, че нямате висока температура. Вдишването на тези изпарения при висока температура е противопоказно.

Ето как се прави инхалация с чесън:
Завирате един литър вода в малка тенджера. След като това се случи, добавяте 6 скилидки чесън, които са предварително нарязани на ситно. Намалете котлона на по-слабо и оставете сместа да поври. Покрийте с капака за пет минути.

След като изтече времето, махнете капака и добавете 1 ч.л. сода бикарбонат. Изчакайте две минути и поставете тенджерата на масата. Покрийте главата си с голяма хавлиена кърпа и вдишвайте изпаренията. Редувайте две вдишвания през носа с две вдишвания през устата.

Най-добре е да правите тези инхалации вечер, преди сън. След прилагането на този метод три пъти, кашлицата ще изчезне като с магическа пръчка. Разбира се далеч не можете да очаквате, че една инхалация на ден може да свърши чудеса и да ви избави от всички здравословни проблеми.

За да укрепите имунната си система можете да си направите домашно греяно вино. Приемайки горещата напитка ще се избавите и от неприятната хрема, която е запушила носа ви и ви създава сериозни затруднения при дишане, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар