Вълшебен лек за хронична кашлица
Здраве

Вълшебен лек за хронична кашлица

Не е нужно да натоварвате организма си с поредната доза химия

Ако и вие сте от хората, попаднали в плен на неприятната хронична кашлица, то този вълшебен лек ще ви е от огромна полза.

Без значение колко обичате зимата, със сигурност не е никак приятно челото ви да гори, носът ви да тече и в допълнение да ви измъчва пронизваща кашлица. За съжаление обаче това често се случва през зимния сезон.

хронична кашлица
Не е нужно да натоварвате организма си с поредната доза химия

Добре е да сте наясно, че повечето сиропи и таблетки за смучене не само, че не ви избавят от неприятната кашлица, а дори водят до пристрастяване. Ако се питате в такъв случай как можете да се справите с кашлицата, особено когато става въпрос за хронична такава, то веднага ще ви дадем отговор – с изпитан лек от бабините тефтери.

Благодарение на него ще успеете да се преборите с неприятната кашлица и дращещото гърло. За да облекчите всички тези симптоми, се нуждаете от няколко напълно натурални съставки. Става въпрос за отвара от овес във вода или прясно мляко. Никак не е изненадващо, че наричат тази отвара „лек за всички болести“.

Дори не предполагате какво съкровище е овесът

Ако не знаете, то е време да научите, че овесът е естествен имуностимулант. Именно поради тази причина инфузиите със зърнени храни се считат за отлично средство за облекчаване на възпаленията, прочистване на бъбреците, кръвта, черния дроб и стомашно-чревния тракт. Освен това не на последно място трябва да отбележим и че са отлично средство за отслабване.

Най-хубавото на овесените бульони е, че те могат да бъдат приемани дори и от децата. Полезните инфузии ще помогнат в случай на суха или мокра кашлица, възпалено гърло, висока температура, ларингит, фарингит, възпаление на сливиците и дори при грип.

Само 3-4 дни след началото на лечението ще усетите значително подобрение. Освен това няма да натоварите нито черния дроб, нито стомаха си, както се случва при приема на антибиотици. Вълшебното действие на тези инфузии се крие в необработения овес в тандем с млечните продукти. Тази комбинация наистина е повече от добра.

Тя бързо ще облекчи упоритата мокра или суха кашлица, ще извлече слузта и ще прочисти червата, които са основен източник на добрия имунитет. За целта е нужно да си набавите диетичен овес на люспи. Преди употреба го накиснете за 20 минути или го изплакнете обилно с вода.

В случай, че поради някаква причина организмът ви не приема мляко, можете да го замесите с кокосово или бадемово такова. Нуждаете се от 50 гр. овес и 200 мл. прясно мляко. Изсипете овеса в тенджера, залейте го с прясното мляко и го оставете за един час. След това сварете за 20-30 минути и разделете на 4 порции. Приемайте по една от тях на всеки 3 часа, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар