С тези съвети метаболизмът ви ще заработи на бързи обороти
Здраве

С тези съвети метаболизмът ви ще заработи на бързи обороти

Всеки организъм е строго индивидуален

Благодарение на тези няколко лесни съвета, метаболизмът ви ще заработи на пълни обороти.

Един от най-известните руски медици препоръчва тези лесни правила не само за забързване на метаболизма, а и за подобряване на общото здравословно състояние. Освен това те несъмнено ще ви помогнат да отслабнете.

метаболизмът
Всеки организъм е строго индивидуален

Името на този руски медик, е Андрей Беловешкин. Според него тайната на слабите хора е, че се хранят не повече от два пъти в деня. Що се отнася до вече набралата популярност частична диета, то Беловешкин я определя като „лош навик“, водещ след себе си до многократни леки закуски. Това води до повишаване на нивата на инсулина, за което всички знаем колко е вредно.

Един от основните принципи, които карат метаболизма да се забърза, е да се храните между 2 и 4 пъти на ден. Излишно е да споменаваме, че всеки организъм е индивидуален и има своите нужди. Много е лесно да определите скоростта, с която работи метаболизмът ви.

Имайте предвид, че обработването на едно хранене отнема около четири часа. Това означава, че ако се събуждате в 7 ч. сутринта и лягате към 21 ч., то три хранения за деня, са ви напълно достатъчни.

С тези лесни съвети ще заработи като часовник

Освен това друго важно правило, което трябва да се спазва, ако искате метаболизмът ви да работи на пълни обороти, е да закусвате около един час, след като сте станали от сън. По този начин ще получите нужната ви енергийна бомба. Освен това известният медик прави и още едно много важно допълнение към тази точка – закуската задължително трябва да става до прозореца или на ярка изкуствена светлина.

Добре е да сте наясно с факта, че 70% от дневната светлина, трябва да се „консумира“ във времето до 15 ч. Освен това преобладаващата част от храната, която приемате, трябва да е сутрин, а във втората част на деня да се храните по-малко. В случай, че не можете да закусвате поради една или друга причина, то е много важно да се научите да вечеряте по-рано.

Метаболизмът ви ще се забърза, ако закуската съдържа 30% протеини. Ето защо е добре на трапезата ви сутрин винаги да присъстват продукти, съдържащи протеини като риба, яйца, извара, бобови растения и др. По този начин ще заситите за дълго глада си и няма да изпитвате нужда да се тъпчете със сладки изкушения.

Обядът е времето за прием на въглехидрати. В този ред на мисли спокойно можете да заложите на овесена каша, крем супа, бобови култури и др. подобни.
Вечерята за сметка на това трябва да е много лека и с редуцирано количество, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар