Мощни рецепти церят болките в гърлото
Здраве

Мощни рецепти церят болките в гърлото

Консумацията на цитруси е от огромна полза при това състояние

Болките в гърлото, зачервено гърло и дращещо гърло със сигурност са ви добре познати, особено в студените зимни дни.

Тези неприятни симптоми придружават почти всеки един вирус, та дори и коварния грип. Обикновено болките в гърлото се появяват, когато то е зачервено. Именно този факт го прави болезнено.

болките в гърлото
Консумацията на цитруси е от огромна полза при това състояние

В следващите редове ще ви разкрием някои абсолютно натурални лекарства от тефтерите на нашите баби, които несъмнено ще изцерят болките в гърлото за раз време.

Ето кои са те:

Пчелен мед
Едва ли се изненадвате, че именно този продукт води класацията. На практика той е изключително полезен за почти всеки здравословен проблем. Медът е отлично средство за лечение на инфекции в гърлото поради мощните си лечебни свойства.

Към 1 ч.ч. мед добавете 1 с.л. куркума и ¼ ч.л. черен пипер и разбъркайте добре. Приемайте от тази вълшебна смес по 1 ч.л., 4-5 пъти на ден. Можете да сте сигурни, че този бабин лек ще премахне възпалението и болките в гърлото ще отшумят.
Освен това се препоръчва да приемате профилактично по 1 ч.л. чист пчелен мед всеки ден. За да извлечете максимална полза от приема му е нужно да го приемате след хранене. След това не трябва да консумирате каквото и да било в продължение на 20 минути.

Няма да сгрешите, ако заложите на тези изпитани природни средства

Цитруси
Заради мощните си антибактериални, противовъзпалителни и успокояващи свойства, е препоръчително да консумирате цитруси при възпалено гърло. Чаят с мед и лимон би свършил отлична работа в тази ситуация.

Ябълков оцет
Освен многобройните си ползи за здравето, този природен лек е и отлично средство за лечение на възпалено гърло. Достатъчно е да смесите 1 ч.л. ябълков оцет със 100 мл. топла вода и да правите гаргара по 2-3 пъти на ден.

Етерични масла
Резултатите от редица изследвания сочат, че етеричните масла като мащерка, лавандула, градински чай, грейпфрут, лимон и канела могат да бъдат изключително ефективни при проблеми с гърлото. Те действат безотказно при зачервено и дращещо гърло, както и при болки в гърлото. Казано с други думи, елиминират безмилостно възпаленията. За целта е нужно просто да загреете вода до кипване и да прибавите някои от етеричните масла, които сте избрали. Добре е да са повече от 1-2. След това се наведете над съда и вдишвайте парата в продължение на няколко минути. Повтаряйте тази процедура поне по 4-5 пъти дневно.

Лют червен пипер
Добавете 1 ч.л. лют червен пипер към обикновен крем или олио, разбъркайте и намажете кожата на врата си и горната част на гръдния кош. Оставете компреса да действа за 10-15 минути. Ще усетите веднага облекчението, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар