Божествено вкусно ястие с месо за 5 минути
Готварство

Божествено вкусно ястие с месо за 5 минути

Ще останете удивени от вкуса му

Вероятно ви е омръзнало да чакате дълго време, докато вкусното ястие от месо се приготви.

Е, в следващите редове ще ви разкрием една много вкусна рецепта с месо, която се приготвя само за пет минути. Излишно е да споменаваме, че това далеч не повлиява върху вкуса му, така че не се заблуждавайте, че ще изгубите вкусовите му качества.

ястие
Ще останете удивени от вкуса му

С тази рецепта вашето месо ще остане вкусно и сочно, при това, без да е необходимо много време за приготвянето му. Може би ще се запитате къде се крие тайната. Отговорът на този въпрос е – в марината.

Ето и продуктите, които са ви необходими, за да си приготвите експресната марината за всякакъв вид месо:
1 с.л. горчица
1 с.л. нишесте
1 ч.л. сол
1 с.л. олио или зехтин
1 ч.л. смес от любимите ви видове пипер
2 ч.л. сусам
2 яйца
500 гр. месо

Първо се заемете с приготвянето на марината. Смесете горчицата, солта, яйцата, олиото, нишестето и пипера. Горчицата е по ваш избор. След това добавете любимите си подправки.

Със сигурност ще намери място в тефтерите ви

Когато приготвите маринатата, идва ред и на месото. Нарежете го на парчета с големината, която сте преценили, че ви е нужна. Потопете парчетата месо в марината и ги приберете в хладилника. Едно от много важните условия, които трябва да спазите е, че месото трябва да престои потопено в марината и съответно в хладилника поне една нощ.

Не се притеснявайте, ако нещо се обърка в плановете ви и не успеете да приготвите месото на следващия ден. То спокойно може да престои в тази марината в продължение на няколко дни. Факт е, че вие няма да изгубите нищо от това, тъй като дори ще стане много по-вкусно и крехко.

Когато решите да го сготвите го прехвърлете в тиган със сгорещено олио и го изпържете и от двете страни, поръсвайки го със сусам. Пърженето на това вкусно и крехко месо няма да ви отнеме повече от пет минути. Имайте предвид, че щом месото се зачерви, е готово за консумация. В противен случай рискувате да го препържите и то да стане сухо, вместо сочно и крехко.

Е, след като направихте всичко това, не ви остава нищо друго, освен да се насладите на вкуса му. Можете да го сервирате чисто или пък да добавите някаква салата за гарнитура. Какъвто и тип месо да сте избрали, то със сигурност биха му отивали и едни задушени картофи на фурна с любимите ви подправки, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар