Вижте колко много издават ръцете за здравословното ви състояние (I част)
Здраве

Вижте колко много издават ръцете за здравословното ви състояние (I част)

Задължително се консултирайте със специалист, ако имате някой от тези симптоми

Вероятно ще останете изненадани колко показателни са ръцете за здравословното ви състояние.

Оказва се, че именно ръцете, са сред първите части от тялото, показващи признаците на стареене. Освен това обаче те могат да са индикатор и за някои здравословни проблеми.

Медиците твърдят, че състоянието, в което са ръцете ви, може да е в резултат на някои здравословни проблеми, случващи се в някои органи. Разбира се това далеч не означава, че всеки един може да си постави диагноза, поглеждайки си ръцете. Факт е обаче, че те биха могли да ви насочат. Излишно е да споменаваме, че най-добрият вариант, е да се консултирате със специалист.

ръцете
Задължително се консултирайте със специалист, ако имате някой от тези симптоми

Ето кои са симптомите, издаващи, че вероятно има някакъв проблем със здравето ви:

Потни длани
Няколко са вероятните причини за прекомерното изпотяване на дланите ви. Сред тези причини са стресът или пък свръх активна щитовидна жлеза. В случай на хиперхидроза (прекомерно изпотяване) може да прибегнете до употребата на силни антиперспиранти. Освен това е добре да пробвате и някоя от медицинските процедури за решаването на този проблем.
Едно от нещата, които трябва да направите е да ограничите приема на алкохол и да се научите да контролирате стреса. Няма да е грешка, ако започнете да медитирате. Всичко това обаче далеч не означава, че се отлага посещението при лекар.

Обърнете сериозно внимание на състоянието им

Зачервени длани
Медиците посочват, че зачервените длани може да са в резултат на чернодробен проблем. Това важи с пълна сила, ако сте надхвърлили 50-годишна възраст. Обикновено зачервяването се забелязва по външната страна на дланите.
Друга възможна причина за зачервените длани, е промяната в хормоналния баланс, който причинява разширяване на кръвоносните съдове.
Още една причина, водеща до зачервяване на дланите, е ревматоидният артрит.

Каква е обаче причината за това, не бихте могли да установите сами. Именно поради тази причина най-добре е да посетите специалист, който да ви консултира. Същевременно това, което можете да направите вие, е да преминете към здравословна диета и да намалите значително приема на спиртни напитки.

Сухи ръце
Другият проблем, противоположен на този на потните длани, са сухите ръце. Една от най-честите причини за сухота на кожата на ръцете, е дехидратацията, както и дефицитът на естроген. И двата проблема вървят ръка за ръка с менопаузата. Излишно е да споменаваме, че сред основните причини за дехидратация на организма и в частност на кожата, е недостатъчният прием на вода. Затова е добре да започнете да пиете повече вода, както и да използвате хидратиращи кремове за ръце.

Като допълнение към тези мерки, можете да добавите към менюто си мазни риби, ядки и семена. Посетете задължително лекаря си, който да ви назначи хормонална заместителна терапия. Чрез нея ще можете да помогнете за уравновесяването на нивото на естрогена, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар