Вижте колко много издават ръцете за здравословното ви състояние (II част)
Здраве

Вижте колко много издават ръцете за здравословното ви състояние (II част)

Най-добре е още при първите симптоми да посетите лекар

Както стана ясно от първата част на този материал, ръцете говорят за здравословното ви състояние много повече, отколкото предполагате.

В следващите реводе ще ви разкрием симптомите, които издават ръцете ви и на които трябва да обърнете сериозно внимание. Разбира се самодиагностицирането не е добра идея, така че най-добре е да се консултирате със специалист.

Ето и на кои състояния на ръцете, е нужно да обърнете сериозно внимание:

ръцете
Най-добре е още при първите симптоми да посетите лекар

Треперещи ръце
Факт е, че те може да алармират за редица сериозни здравословни проблеми. Един от тях е болестта на паркинсон. Най-добрият съвет в този случай, е да потърсите адекватна лекарска помощ. Междувременно е добре да сведете до минимум или изцяло да изключите приема на алкохол и кафе. Те също може да доведат до този проблем. Сред останалите причини, водещи до треперещи ръце, са стресът и тревожността.

Обърнете сериозно внимание на състоянието на ръцете ви

Цепещи се или чупливи нокти
Обикновено наричат цепещите се или чупливи нокти „слаби нокти“. Ако и вие страдате от слаби нокти, това може да се дължи на недостига на цинк. Този елемент е натоварен с наистина важна задача за здравето ви. Той не само насърчава по-бързото заздравяване на раните, укрепва имунната система, а и помага на клетките да се разделят.
Казано с други думи, ако забележите, че ноктите ви се цепят или са лесно чупливи, най-добре е да обърнете сериозно внимание на менюто си. Добавете храни, богати на този микроелемент като ядки, месо и овес. В случай, че нивото на цинк е твърде ниско, най-добре е да започнете да го приемате и като добавка.

Деформирани пръсти
В случай, че имате деформация на пръстите на ръцете ви и най-вече, ако в края си те са удебелени, а нокътната плочка не е равна от всички страни и надвишава 180°, обикновено това говори за проблем като дефицит на кислород в тялото. Този симптом пък на свой ред може да е предупреждение за наличието на много тежки здравословни проблеми като рак на белите дробове или пък сърдечни проблеми. Най-добре е да се консултирате със специалист. Съветът ни е да не отлагате консултацията.

Мравучкане и загуба на чувствителност
Вероятно ви се е случвало да се събудите с усещането, че сте изгубили чувствителността си в някои части от тялото. Когато се опитате да ги раздвижите пък, усещате изтръпване. Обикновено този проблем се поражда, когато сте притиснали за дълго време някой нерв. Понякога обаче тези симптоми могат да са предупреждение и за по-сериозен проблем като синдром на карпалния тунел, анемия, цервикална остеохондроза, диабет, венозна тромбоза на крайниците или брахиален плексус. Каквато и да е причината, най-добре е да се консултирате с лекар, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар