Приемайте тези храни при висока температура и ще се справите с проблема за раз време
Здраве

Приемайте тези храни при висока температура и ще се справите с проблема за раз време

Тази информация ще ви е много полезна

Със сигурност наличието на висока температура кара потърпевшият да изпитва сериозен дискомфорт.

Колкото и невероятно да ви звучи обаче, е факт, че бихте могли да подпомогнете преборването с досадната висока температура и с храни.

Предвид сезона, в който се намираме, вероятно наличието на висока температура веднага ще ви светне червената лампичка, че попадате под ударите на настинка или грип. Високата температура обаче може да е предупреждение и за наличието на редица други сериозни заболявания. Често пъти в тези случаи, тя е придружена от силно главоболие, студени вълни и болки в тялото.

висока температура
Тази информация ще ви е много полезна

Медиците обаче са категорични, че дори не трябва да правите опит да понижавате температурата, ако тя не надхвърля 38 градуса. Малцина са наясно с факта, че това е механизмът, чрез който организмът се справя с вирусите и бактериите.

Механизмът, по който действа е много прост. Високата температура засилва метаболизма, а това допринася за унищожаването на патогенните микроорганизми в кръвта.
Ето защо е от особена важност да сте наясно какви храни е препоръчително да приемате в такива случаи.

Няма да сгрешите, ако вземете под внимание тези съвети

Ето ги и тях:

Вода
Несъмнено един от най-важните съвети, които дават медиците при наличието на висока температура, е да увеличите приема на течности и в частност на вода. Нужно е да изпивате поне по една чаша на всеки 2-3 часа. Това не само ще подобри водния баланс, но и ще увеличи защитата на организма.

Плодове
Добре е да увеличите и приема на плодове, но задължително пресни, а не под формата на консерва или сушени. Те не само са добре смилаеми, а и ще осигурят на организма ви полезни вещества.

Лесно смилаема храна
В това число влизат кисело мляко, задушени зеленчуци, леки супи, яйца от пъдпъдъци и др. Те ще осигурят на организма ви допълнителна енергия, а в същото време, както вече споменахме, са и лесно смилаеми. По този начин ще спестите сили на организма си и той ще ги насочи към справяне с инфекцията, а не към преработката на храната.

Според специалистите, топ храните, които е добре да се консумират при висока температура, са зелен чай, цитруси, подправки, пилешки бульон, джинджифил, картофи, овесена каша и кисело мляко.

Освен това, за да подпомогнете организма си, е добре да се храните често и на малки порции. Преяждането не само забавя храносмилането, а може да се появи и гадене. Отстранете мазните и пикантни храни от диетата си, защото те може да предизвикат диария, а тя на свой ред да предизвика дехидратация, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар