Така се прави невероятно вкусен домашен шоколад
Готварство

Така се прави невероятно вкусен домашен шоколад

Със сигурност ще се хареса на всички

На любителите на сладки изкушения със сигурност ще им допадне идеята за приготвяне на домашен шоколад.

Е, оказва се, че приготвянето на домашен шоколад далеч не е толкова сложно, а в същото време можете да създадете уникален вкус.

домашен шоколад
Със сигурност ще се хареса на всички

Няма никакъв спор в това, че домашно приготвените лакомства, са в пъти по-вкусни от купешките. Тук е мястото да отбележим, че приготвянето на този домашен шоколад няма да ви отнеме повече от 15 минути. Той не само, че по нищо не отстъпва на този от магазина, а дори го превъзхожда.

Ще можете да се убедите в това и лично, след като приготвите това сладко изкушение у дома. В следващите редове ще ви разкрием кои са съставките за приготвянето му. Те са леснодостъпни и няма да ви струват скъпо.

Ето ги и тях:
120 гр. масло
180 гр. захар
270 гр. сухо мляко
50 гр. какао
100 мл. питейна вода
По желание можете да добавите и любимите ви ядки, както и стафиди

Ще си оближете пръстите с това невероятно сладко изкушение

Първото, което трябва да направите е да смесите сухото мляко и какаото и да ги разбъркате до получаването на еднородна смес. След това сложете водата на котлона и добавете захарта. Варете до пълното разтопяване на захарта. След като сместа кипне, я оставете на котлона за още 6 минути. Това ще доведе до сгъстяване на захарния сироп, което е и целта ви.

Когато това се случи, добавете и маслото, и бъркайте до пълното му разтопяване. Към захарно-масления сироп добавете млякото и какаото като междувременно бъркате енергично.
Към получената смес можете да добавите ядки по ваш вкус като орехи, лешници, бадеми и др., както и стафиди или криспи.

Много е важно да споменем, че ядките задължително трябва да бъдат обелени от люспата. Разбъркайте вашата смес за домашен шоколад до получаването на еднородна консистенция.
След като свършихте по-голямата част от работата, ви остава да направите и още нещо – малко и лесно.

Нужно е да прехвърлите сместа във формата, която сте си приготвили предварително. Можете просто да го разстелете в тава или пък да му придадете желаната от вас форма. Ако го приготвяте за любимия си човек например, е добре да го направите под формата на сърце.

Остава само да загладите домашния шоколад отгоре и да го оставите на студено място за няколко часа, за да се втвърди. Не го слагайте в хладилника, а изберете помещение, в което температурата е по-ниска, като терасата например, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар