Пилето, изпечено по този начин ще накара всички да си оближат пръстите
Готварство

Пилето, изпечено по този начин ще накара всички да си оближат пръстите

Със сигурност рецептата ще се нареди в графата „Бързи, лесни и вкусни рецепти“ във вашите тефтери

Въпреки множеството предупреждения, че пилешкото месо е пълно с хормони, то несъмнено пилето е една от основните храни, присъстващи на трапезата на българина.

Ако и вие сте сред любителите на пилето и нищо не може да ви откаже от него, то тази рецепта със сигурност ще ви хареса. Дори нещо повече – едва ли ще има човек на трапезата, който да не си оближе пръстите, ако сте приготвили пилето по тази рецепта.

пилето
Със сигурност рецептата ще се нареди в графата „Бързи, лесни и вкусни рецепти“ във вашите тефтери

Несъмнено пилето е универсален продукт, който присъства в редица рецепти от кухнята на всяка домакиня. Универсалността на това месо е известна дори и на начинаещите готвачи. Добре е да сте наясно с факта, че някои подправки, както и тънкости при приготвянето му, могат напълно да променят вкуса му.

В следващите редове ще ви разкрием рецептата за божествено вкусното пиле, мариновано в кисело мляко. Това ястие ще е истинска украса за всяка празнична трапеза в дома ви. Съвсем заслужено ще намери място в тефтера ви с лесни за изпълнение, но в същото време божествено вкусни рецепти.

Ще се превърне в едно от любимите ви ястия

Ако мариновате правилно месото, ястието се приготвя много бързо. Така то ще се изпече във фурната за раз време, а като краен резултат ще имате на трапезата си изключително сочно и вкусно пилешко месо.

Ето и нужните продукти:
1 цяло пиле или пък разфасовано на части
700 гр. кисело мляко
Подправка за пиле
Сол и черен пипер на вкус

Измийте, осолете и овкусете пилето. Поставете месото в дълбок съд и го залейте с киселото мляко. Съдът трябва да бъде подбран така, че киселото мляко да покрие изцяло месото. Най-добре е да го оставите да се маринова цяла нощ. В случай, че много бързате, можете да сведете времето за мариноване и до 2-3 часа. Ако обаче отделите значително по-малко време, със сигурност няма да получите тази божествена вкусотия, за която говорим.

След като пилето вече е мариновано го поставете в тава за печене, долейте остатъците от марината и го печете в предварително загрята на 180 градуса за около час.
Ще познаете, че пилето е готово по златистата коричка, която ще се образува.

Печеното пиле се сервира горещо. Можете да го гарнирате с листа от маруля или пък някаква друга свежа салата. Както вече споменахме, няма никакво съмнение, че всички на трапезата, които ще вкусят от това божествено пиле, ще си оближат пръстите. Със сигурност няма да има човек, на когото да не се хареса, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар