Полезни съвети за добро здраве
Здраве

Полезни съвети за добро здраве

Крайно време е да се погрижите за себе си

Все още се намираме в началото на новата година и това, което всеки си пожелава на първо място, е здраве. Със сигурност то присъства и в пожеланията ви към близки, познати и роднини.

Несъмнено здравето е най-важното нещо в човешкия живот, но за съжаление го оценяме по достойнство едва, когато вече го изгубим.
Ако и вие сте си обещали да се погрижите за вашето здраве през новата година, направете го. Научете се да обръщате повече внимание на състоянието си и да се грижите за себе си.

здраве
Крайно време е да се погрижите за себе си

Тези няколко съвета ще ви помогнат да сте по-здрави през новата година:

Забравете за цигарите
Много хора си обещават, че началото на новата година, е добър момент, за да се откажат от вредния навик като тютюнопушенето. Факт е, че никотиновата зависимост не е никак лесна за превъзмогване. Ако веднъж обаче спрете цигарите, ще се уверите сами, че здравословното ви състояние ще се подобри значително. Освен това бихте могли да заделите и известна сума пари.

Често оценяме здравето си по достойнство едва, когато го изгубим

Намалете среса
Крайно време е да намалите темпото и да се опитате да не се поддавате твърде лесно на негативните емоции. За никого не е тайна, че преумората и стресът, са сред основните причинители на депресивни състояния, инсомния, както и проблеми с кръвното налягане. Открийте подходящия за вас ритуал за медитация, който да ви отпуска в края на напрегнатата седмица.

Сън
Малцина са наясно, че именно системното безсъние, е сред основните причинители на едно от най-тежките заболявания на нашето време – диабетът. Освен това хроничното безсъние нарушава метаболизма и води до проблеми с паметта. Именно поради всички тези причини, е крайно време да си осигурите поне по 7 часа спокоен сън на денонощие. Доказано е, че от толкова се нуждае човешкият организъм, за да може да функционира правилно.

Активност
Другият много важен за вашето здраве момент, е вашата активност. Добре е да сте наясно, че здравето и добрият имунитет се поддържат не само с правилното хранене и полезните навици. Нуждаете се и от активно движение и спорт. Постарайте се да сте по-активни всеки ден, макар и по малко. Специалистите посочват, че дори 30-минутно ходене на ден, е достатъчно. Можете да ги разпределите на три – 10 минути сутрин, когато отивате на работа, 10 минути в обедната почивка и 10 минути на връщане от работа. Не бързайте да хванете градския транспорт от най-близката спирка. Забравете за асансьорите и ескалаторите, и използвайте всяка възможност за движение. Сами ще забележите, че не след дълго тонусът ви ще се повиши значително, пише rozali.com.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар