Тези витамини подпомагат процеса на отслабване (I част)
Стил в живота

Тези витамини подпомагат процеса на отслабване (I част)

Всички те играят много важна роля в този процес

Със сигурност след тежките коледно-новогодишни трапези, много дами вече се оглеждат за ефективна диета за отслабване.

Разбира се няма универсална диета за отслабване като се има предвид, че всеки организъм е строго индивидуален. В същото време обаче специалистите посочват, че някои витамини подпомагат значително процеса на отслабване.

отслабване
Всички те играят много важна роля в този процес

Разбира се това далеч не означава, че приемайки комплекс от витамини, ще се справите с наднорменото си тегло. Казано с други думи не можете да разчитате само на вълшебното действие на витамините, без да спортувате и да редуцирате хранителното си меню. Трябва да запомните, че те са спомагателно средство, работещо комплексно със споменатите по-горе задължителни точки от режима на отслабване.

В следващите редове ще ви разкрием кои са онези витамини, които подпомагат значително процеса на отслабване:

Витамин В2
Той е нужен за правилното функциониране на щитовидната жлеза, която е натоварена със задачата да управлява метаболизма. Това означава, че ако има витамин, който подпомага отслабването, то това несъмнено е витамин В2. Ако обаче не желаете да приемате витамини или витаминен комплекс, то тогава можете да си го набавите като обогатите хранителното си меню със зеленолистни зеленчуци, яйца, прясно мляко, бадеми, черен дроб, твърди сирена, кашкавал и др.

Не забравяйте, че те просто подпомагат процеса на отслабване, а не могат да свършат цялата работа вместо вас

Витамин В3
Той играе важна роля в производството на хормоните на щитовидната жлеза и същевременно регулира нивата на кръвната захар и намалява апетита. Ако искате да си набавите този витамин от натурални продукти, то тогава заложете на консумацията на пилешко и пушеко месо, сьомга, риба тон, ечемик, пшенични трици, кафяв ориз, овесени ядки, сушени плодове и яйца.

Витамин В4
Организмът се нуждае от този витамин за поддържането на добър метаболизъм на мазнините. Той се съдържа в солидни количества в продукти като цветно зеле, жълтъци, краставици, черен дроб и фъстъци.

Витамин В5
Той е от изключителна важност за ефикасното отслабване, тъй като участва в процеса на използване на мазнините за освобождаване на енергия от натрупаните отлагания. За да си го набавите по естествен път, заложете на консумацията на домашно птиче месо, бъбреци, яйца, морска риба, черен дроб, бобови култури, пшенични трици, ядки, пшеничен зародиш, хляб от цели зърна, ядки и зеленолистни зеленчуци.

Витамин В6
Този елемент върши чудеса за контрола на обмяната на веществата. Освен това той участва в производството на хормоните на щитовидната жлеза. В случай, че този витамин присъства редовно в храната ви, то отслабването ще е значително по-лесно. Той се съдържа в храни като пшеница и покълнали пшенични зърна, лешници, фъстъци, орехи, овес, птиче месо, риба, яйца, говеждо месо, банани, зеле, авокадо, картофи и кафяв ориз, пише framar.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар