Тези витамини подпомагат процеса на отслабване (II част)
Стил в живота

Тези витамини подпомагат процеса на отслабване (II част)

Не разчитайте, че те ще свършат цялата работа

Както вече споменахме в първата част на този материал, със сигурност след тежката коледно-новогодишна софра, повечето дами се оглеждат за някоя ефективна диета за отслабване.

Тук е мястото да отбележим, че не съществува универсален режим за отслабване, имайки предвид, че всеки организъм е строго индивидуален. Същевременно специалистите посочват, че някои витамини подпомагат осезаемо процеса на отслабване.

отслабване
Не разчитайте, че те ще свършат цялата работа

Разбира се това далеч не означава, че вие можете да си лежите по цял ден на дивана, да се тъпчете с вредни храни и приемайки тези витамини да очаквате да станете като фиданка. Това няма как да се случи. Такъв вълшебен лек не съществува.

Както вече споменахме, витамините просто подпомагат процеса на отслабване, така че не трябва да прехвърляте цялата тежест върху тях. Освен това е нужно да обърнете сериозно внимание на хранителното си меню. Редуцирайте го и наблегнете на физическата активност и спорта.

Ето и кои са останалите витамини, подпомагащи значително процеса на отслабване:

Витамин В8
Той изгаря излишните мазнини, които се натрупват в организма. За да си го набавите по естествен начин, е нужно да заложите на консумацията на черен дроб, цитруси, ядки, соя и покълнала пшеница.

Не разчитайте изцяло на тях

Витамин В12
Този витамин играе важна роля в усвояването на някои мазнини и въглехидрати. Освен това той подпомага поддържането на работоспособността за по-дълъг период от време. Тук е мястото да отбележим, че този витамин е недостъпен за вегетарианците като се има предвид, че той се съдържа само в животински продукти като риба, месо, черен дроб, яйца, морски продукти и всички млечни изделия.

Витамин С
Организмът се нуждае от този витамин, за да изгаря ефективно мазнините. Той е част от състава на всички видове зеле, киви, сладки чушки и цитрусови плодове.

Витамин Д
Негова е отговорността за чувството ви на ситост. Именно това го превръща в изключително важен елемент от менюто за отслабване. За никого не е тайна, че той се произвежда от човешкия организъм, благодарение на слънчевите лъчи, които „поглъщаме“. Истината обаче е, че можете да си го набавите и чрез консумацията на тлъсти видове риба, краве масло и сирена.

Както вече споменахме, не можете да разчитате само на действието на тези витамини в процеса на намаляване на телесното тегло. Не си мислете, че приемайки една или няколко таблетки витамин, ще се сдобиете с фигура на манекенка. Най-важната промяна, която трябва да направите, за да постигнете успех в редуцирането на теглото, е да преминете към здравословно хранене. Именно то е най-краткият път към отслабването, пише framar.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар