Изпитани трикове за предпазване от коварния грип (II част)
Здраве

Изпитани трикове за предпазване от коварния грип (II част)

Не правете своеволия, за да не влошите допълнително състоянието си

Както вече споменахме, коварният грип може да доведе до много тежки последствия.

За да избегнете всички тях, най-добре е да направите всичко по силите си, за да се предпазите от грип.

Това не е невъзможно, просто е нужно да направите малки усилия, които ще ви се отплатят стократно.

грип
Не правете своеволия, за да не влошите допълнително състоянието си

Ето и някои от изпитаните средства, препоръчани от специалисти за предпазване от грип:

Лук или чесън в носа
Преди време професорите бяха категорични, че носът не е помийна яма, за да се натиква в него каквото и да било.
Въпреки това хората слагаха какви ли не народни лекове в носа си – като се започне от листа от здравец и се стигне до скилидки чесън.

Истината е, че носната кухина е „застлана“ с епител, покрит с власинки. Именно тези микровласинки са натоварени със задачата да избутват слузта навън или пък в носоглътката, ако има нужда. В случай, че се опитате да въздействате със силно дразнещи продукти, не само, че няма да подобрите положението, а ще го влошите още повече.

В никакъв случай не подценявайте опасните странични ефекти

Факт е, че когато човек боледува кухините и без това са възпалени, а като капак на всичко, вие ги подлагате на подобна атака. В крайна сметка това води само до увеличаване на възпалението. Поради тази причина най-добре е да заложите на изпитани аптечни средства. Много е важно да подберете най-правилното от тях в зависимост от стадия, в който се намира възпалението.

Ако например възпалението е в първия си стадий или т.нар. сух стадий, се усеща парене в носа. Тогава най-добре е да заложите на маслени капки и специално масло, а не на каквото ви попадне. Едно от подходящите масла е това от праскова. То обаче трябва да е течно, за да не предизвика алергия. Освен това обърнете внимание и на антисептиците на водна основа, които ще ви помогнат да овладеете възпалението.

UV-лампи и инхалатори
Мнозина си задават въпроса дали UV-лампите и инхалаторите са ефикасни при наличието на грип. Според специалистите и двата варианта са добри. Ултравиолетовите лампи от закрит тип могат да се използват в офисите и в училищните кабинети през целия ден. По този начин се обеззаразява и въздухът. Що се отнася до инхалациите, то най-добре е те да се правят в домашни условия.

Всеизвестен факт е, че те разреждат слузна в носа и леко загряват лигавицата. Цялата тази слуз, която е залепнала към обвивката, ще се издуха. Именно поради тази причина е препоръчително да правите инхалациите в домашни условия през втората половина на деня. Ако нямате друг проблем, можете просто да заложите на употребата на физиологичен разтвор, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар