Изпитани трикове за предпазване от коварния грип (III част)
Здраве

Изпитани трикове за предпазване от коварния грип (III част)

Консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате витамини

Предвид предупреждението на медиците, че грипната вълна е в разгара си, мнозина си задават въпроса как могат да се предпазят от коварния грип.

В следващите редове ще ви запознаем с някои изпитани методи за предпазване от грип.

Ето на кои трикове за предпазване от грип бихте могли да заложите:

грип
Консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате витамини

Витамини
Допълнителният прием на витамини определено няма да е излишен. Най-добре е обаче да започнете да ги приемате още през септември, когато е началото на новия учебен сезон. Освен това е най-добре да приемате поливитамини. Имайте предвид, че те се делят на мъжки, дамски, детски и за подрастващи.

Това се дължи на факта, че са нужни различни микроелементи за всеки пол и възрастова група. По принцип не е проблем да започнете да приемате витамини и сега. Имайте предвид обаче, че приемът им не е толкова безобиден, колкото мнозина си мислят. Поради тази причина най-добре е да се консултирате с личния си лекар, преди да прибегнете към тази стъпка. Той ще прецени кой е оптималният витаминен комплекс за вас и в каква дозировка да го приемате.

Не си самоназначавайте витамините

Шал
Много хора залагат на носенето на шалове, излизайки навън, вярвайки, че по този начин ще се предпазят от грип. В случая е много важно да подходите разумно. Така например специалистите са категорични, че е един от най-лошите варианти да увиете шала си около носа и устата, както и да облечете пуловер с огромна яка, която да покрива носа и устата ви.

Малцина си дават сметка, че ако вече имат някакво възпаление, ще вдишат огромно количество бактерии по този начин. По принцип става дума за стрептококовите и стафилококовите инфекции. Когато издишвате тези бактерии, те засядат върху шала или огромната ви яка, които попиват всичко това. Излишно е да споменаваме, че след това го вдишвате обратно.

Най-удачният вариант е да заложите на блуза, тип поло, чиято яка не е широка, да носите дебело яке, както и шапка на главата си. Ако сте подбрали правилно дрехите си, организмът ви ще функционира правилно и няма да се преохлади.

Имайте предвид, че лицето може да издържа на студ. Ако обаче горната ви дреха не е подходяща и достатъчно топла, то тогава шапката и ръкавиците няма да ви спасят и ще се простудите много бързо.

Нагряване на краката
Тази процедура се препоръчва горещо дори и от медиците. Тя обаче трябва да се прилага само когато няма да излизате повече навън. След тази процедура най-добре е да си обуете вълнените чорапи и да си легнете.

Истината е, че терморецепторите на тялото са устроени по такъв начин, че именно краката са тези, които реагират първо на студа. Това се дължи на факта, че човек ходи изправен, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар