Изпитани трикове за предпазване от коварния грип (IV част)
Здраве

Изпитани трикове за предпазване от коварния грип (IV част)

Заложете на най-подходящото масло според състоянието ви

Коварният грип настъпва все по-осезаемо, което поражда сериозни притеснения у все повече хора.

В следващите редове ще ви разкрием някои изпитани природни средства, които могат да ви предпазят от коварния грип.

Оказва се, че етеричните масла, са толкова мощни, че могат да заместят дори антибиотиците. Специалистите по натурална медицина са уверени, че етеричните масла от канела, лавандула, мента и чаено дърво, убиват безотказно вредните бактерии, както и щамовете на салмонелата и чревния бацил.

грип
Заложете на най-подходящото масло според състоянието ви

Те са в състояние да се справят с чревните паразити и да ви избавят от акне, както и от опасващ лишей. За никого не е тайна, че честият прием на антибиотици предизвиква сериозни проблеми и води до увеличаване на резистентността към тях и действието им. Всеки път, когато се приема антибиотик, организмът става все по-резистентен и те започват да действат много по-слабо и неефективно.

Именно поради тази причина натуропатите препоръчват да прибегнете до употребата на етерични масла за предпазване от грип. Ето на кои от тях да заложите:

Евкалиптово масло
То подпомага бързото заздравяване на рани и защитава от въздействието на въздуха. Освен това има антимикробна активност.

Масло от риган
Известно е още като защитник от няколко щама бактерии като салмонела, ешерихия коли и стафилокок.

Масло от мента
Изключително полезно е при проблеми с устната кухина във връзка с антибактериалната активност и противовирусните свойства на растението.

Етеричните масла ще са ви от огромна полза

Масло от бергамот
Мощните му антибактериални свойства могат да унищожат безпроблемно паразитите. Освен това то ускорява зарастването на рани в устата и херпеси. Справя се безпроблемно с простуда, както и с опасващ лишей и варицела.

Масло от лимонова трева
Мощните му антибактериални свойства възпрепятстват растежа на бактериите не само вътрешно, а и външно. Така например е препоръчително да се използва при наличието на инфекция на пикочните пътища, тиф, малария или хранителни отравяния.

Масло от мащерка
Изключително ефективно е против редица бактерии, в това число и срещу стафилококови инфекции.

Масло от канела
То е едно от най-мощните антибактериални масла. Много е полезно за борба с щамове като ешерихия коли, синегнойна и сенна пръчица и златист стафилокок.

Лавандулово масло
То също притежава мощни антибактериални и антисептични свойства. Именно те го правят изключително подходящо средство за борба с възпалителни заболявания на кожата като псориазис и акне. Освен това то ускорява заздравяването при порязвания, изгаряния и обгаряне.

Евкалиптово масло
То също е с мощно антисептично и бактерицидно действие. Именно тези му свойства го превръщат в изключително полезно средство за лечение на рани, изгаряния, язви и порязвания.

Тъй като всички изброени по-горе масла, са много мощни, се препоръчва да се добавя и масло носител като например кокосово масло или масло от жожоба, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар