Разрешени и забранени комбинации при разделното хранене
Продукти и услуги

Разрешени и забранени комбинации при разделното хранене

Много е важно да научите основните принципи на този режим

През последните години разделното хранене придобива все по-голяма популярност.

Всеки човек намира свой подход постигането на идеалното тегло за него. Докато едни променят изцяло хранителния си режим, то други драстично намалят количеството, а трети просто запазват любимите си храни и размера на порциите, но ги приемат в различни комбинации, следвайки принципите на разделното хранене.

разделното хранене
Много е важно да научите основните принципи на този режим

Поддръжниците на разделното хранене твърдят, че комбинацията на определени храни или избягването на някои хранителни групи, води до значително улеснение на храносмилателния процес и съответно до по-бързото усвояване на храната. До момента обаче няма научни доказателства, които подкрепят тази теория, при все, че много от феновете на диетата се кълнат в нея.

Какво представлява разделното хранене?
Стандартното хранене включва комбинация от различни групи храни. Така например за вечеря можете да изберете да хапнете хамбургер в съчетание с пържени картофи или да се насладите на кюфтета и спагети. На закуска пък да заложите на яйца, бекон и препечен хляб.

Можете да си позволите подобно съчетание на храните само в случай, че не сте заложили на разделното хранене. В противен случай тези комбинации на храните, са напълно недопустими. Според последователите на този режим, съчетанието на различни групи храни води до нарушения в храносмилането, в резултат на което храната не може да се смели добре и ферментира в стомаха.

Когато консумирате сладки плодове, задължително го правете на празен стомах

Излишно е да споменаваме, че това от своя страна създава сериозен дискомфорт, поява на газове, подуване на корема, както и покачване на тегло.
При все, че съществуват различни варианти на разделното хранене, като цяло правилата са непроменени.

Ако решите да преминете към такъв режим на хранене, задължително трябва да забравите за съчетания като месо и картофи например. Освен това никога не се смесват протеини (яйца, месо, морски дарове и сирене) с нишестени храни (ориз, хляб или зърнени храни).

Можете да консумирате нишестени храни (в това число зърна и нишестени зеленчуци) с варени нескорбялни храни като листни зеленчуци.
Забравете за сладките плодове и вместо тях изберете кисели или такива с по-ниско съдържание на захар. Забравете за рафинираната захар, както и за продуктите, в които тя се съдържа.

Когато консумирате сладки плодове, задължително го правете на празен стомах. Яжте ядки, семена и сушени плодове само в съчетание със сурови зеленчуци. Освен това е нужно да приемате доста вода, но в никакъв случай по време на хранене.

Алкохолът също е част от разделното хранене, но се консумира по определен начин. Така например сухите червени и бели вина се считат за категория протеини. Бирата пък е от групата на нишестените храни. Сладки изкушения като тъмен шоколад, както и продукти като бадемово мляко, сметана, кокосова вода, лимони, кокосово масло и др. се считат за неутрални и могат да се комбинират с всички останали групи храни, пише blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар