Топ съвети на проф. Александър Чирков за здраво сърце
Здраве

Топ съвети на проф. Александър Чирков за здраво сърце

Вслушайте се в съветите на всепризнатия специалист

Топ кардиологът проф. Александър Чирков даде изключително ценни съвети за запазване здравето на сърцето.

Той е категоричен, че ако човек иска да си осигури дълъг живот и здраве, задължително трябва да спазва всички тези съвети.

проф. Александър Чирков
Вслушайте се в съветите на всепризнатия специалист

Все повече хора от съвременното общество попадат в плен на сърдечните проблеми. Проф. Александър Чирков посочва, че най-тревожен е фактът, че в плен на тези сериозни проблеми попадат все повече млади хора. В последните няколко години възрастовата граница рязко се е понижила.

Основно влияние върху появата на сърдечните проблеми оказват редица фактори като стрес, некачествена храна, мръсен въздух, застоял начин на живот, както и още ред причини, нанасящи непоправими поражения върху най-важния орган от човешкото тяло.

Ако не се вземат навременни мерки и човек не ходи редовно на профилактични прегледи, последиците могат да бъдат не само страшни, а дори фатални, категоричен е проф. Александър Чирков.

Първият от съветите на всепризнатия кардиохирург проф. Александър Чирков, е в никакъв случай да не си позволявате екстрата да вечеряте след 18 ч. Той споделя, че често пъти пациентите му ходят при него с оплаквания, че имат екстрасистоли, аритмия или прескачане. Оказва се, че тези проблеми се дължат на факта, че не са спазили основното правило – да вечерят не по-късно от 18 ч.

Сърцето е най-важният човешки орган и поради тази причина трябва да се грижите добре за него

Обикновено след нахранване в корема се образуват газове, които повдигат диафрагмата. Тя пък на свой ред притиска сърцето и положението става опасно.

Освен това специалистът препоръчва горещо на пациентите си да приемат една от възможно най-здравословните смеси за сърцето.
За да си я приготвите, се нуждаете от 10 глави чесън. Почистете го от люспите и го счукайте на каша. Към получената чеснова каша добавете сока на 10 лимона и 1 кг. чист пчелен мед. Оставете сместа да престои в продължение на една седмица в хладилника, след което е готова за употреба.

Четири чаени лъжички от сместа се разтварят в 200 мл. хладка вода. Приема се веднъж дневно на бавни глътки като водата се задържа за известно време в устата и едва след това се поглъща.
Приготвеното количество смес ще ви стигне за 2 месеца. Тази смес наистина е с вълшебно действие. Тя изправя на крака дори хора, чието здравословно състояние не е никак добро.

Не на последно място, проф. Александър Чирков съветва да не задържате лошите мисли в главата си. Той посочва, че мозъкът е много по-опасен за сърцето, отколкото пушенето. Ако в главата ви постоянно се въртят лоши мисли, това неминуемо ще рефлектира и върху сърцето, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар