Домашна рецепта за скоростно нормализиране на хипертонията
Здраве

Домашна рецепта за скоростно нормализиране на хипертонията

Действа безотказно и ще се уверите в това още в първите няколко дни

Хипертонията (високото кръвно налягане) несъмнено се е превърнала в един от бичовете на съвременното общество.

Несъмнено в плен на хипертонията попадат все повече хора. Особено тревожен е фактът, че тя удря все по-млади хора. Освен това хипертонията може да доведе след себе си и редица тежки здравословни проблеми като бъбречна недостатъчност, инфаркт, инсулт и др.

хипертонията
Действа безотказно и ще се уверите в това още в първите няколко дни

В следващите редове ще ви разкрием изпитана рецепта от народната медицина, която ще ви помогне да се справите с хипертонията. Тя не само ще понижи кръвното ви налягане, а и ще го задържи в границите на нормалното за дълго време.

Ето и съставките, които са ви нужни, за да си приготвите този натурален лек:

1 голяма глава чесън или 2 по-малки
2 ч.л. черен пипер на зърна
1 ч.ч. мед

След като изчистите чесъна, го измийте и го нарежете на кръгчета с размер на хапче. Прехвърлете го в стъклен буркан и го залейте с меда. Той трябва да покрие цялото количество чесън. Накрая добавете и черния пипер на зърна. Оставете сместа да престои 5 дни на хладно място, след което я преместете в хладилника.

Все повече млади хора попадат в плен на това тежко заболяване

Вземайте от този еликсир по 1 ч.л. сутрин като я разтваряте в чаша с топла вода. Задължително приемайте този лек на празен стомах.
В случай, че изпитвате сериозни затруднения да преглътнете чесъна, си направете лимонада с чаша топла вода и прясно изцедения сок от половин лимон.

Добавете към нея 1 ч.л. от сместа, разбъркайте я и я изпийте. Не се притеснявайте от парченцата чесън и зърната пипер, те ще останат на дъното.
Приемайте от този еликсир по горе указания начин в продължение на десет дни. След това направете петдневна почивка и повторете отново курса на лечение.

Разбира се съществуват още редица рецепти от народната медицина, доказали своите лечебни свойства във времето.

Ето и някои от тях:

Синапено семе
Мнозина са категорични, че това е една от най-лесните за приложение рецепти за лечение на хипертонията. Нужно е просто веднъж на ден – на обяд да приемате по половин ч.л. счукано синапено семе. Прилагайте това лечение в продължение на десет дни. Още след първите няколко дни ще забележите значително подобрение на кръвното налягане.

Лимонов сок и прясно мляко
Към 500 мл. прясно мляко се добавя прясно изцеденият сок от два лимона. Разделете сместа на три части и приемайте по една част сутрин, на обяд и вечер. Пийте суроватката, а гъстият остатък изяжте в края на деня, пише edna.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар