Чрез тези сигнали организмът ви подсказва, че се нуждае от калций (I част)
Здраве

Чрез тези сигнали организмът ви подсказва, че се нуждае от калций (I част)

Обърнете сериозно внимание на състоянието на кожата

За никого не е тайна, че елементът калций е от изключително голямо значение за здравето на костите.

Освен това именно с помощта на калций организмът успява да поддържа стабилно кръвно налягане. Отново чрез този елемент човешкият организъм регулира хормоналната секреция и правилното протичане на нервните сигнали.

калций
Обърнете сериозно внимание на състоянието на кожата

В този ред на мисли вероятно вече се досещате, че недостигът на калций би могъл да доведе до сериозни здравословни проблеми.
Поради тази причина в следващите редове ще ви разкрием начините, чрез които организмът ви дава сигнал, че изпитва недостиг на калций:

Суха кожа
Ако кожата ви напоследък изглежда суха и е започнала да се лющи, то това е един от сигурните сигнали, че страдате от недостиг на калций и трябва да вземете спешни мерки. Наясно сте с факта, че именно кожата е най-големият орган в човешкия организъм и тя играе много важна роля. Обръщайте сериозно внимание на състоянието на кожата си и не подценявайте промените, които забелязвате. Ако често пъти ги неглижирате, може да прераснат в още по-големи. С течение на времето може да си докарате до главата сериозни кожни проблеми като различни видове екземи или псориазис например.

Дори не предполагате колко е важен той за организма

Зъби
Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че огромно количество калций в тялото се съхранява именно в костите и зъбите. Именно поради тази причина обикновено те са сред първите, които алармират за недостатъчното наличие на този елемент. Ако страдате от недостиг на калций, зъбите ви рязко ще започнат да жълтеят и да ви болят.

Умора
В случай, че често пъти чувствате умора и изтощение, без видима причина, то това също е един от сигурните сигнали за недостатъчно наличие на калций в организма. В такива случаи обикновено умората е съпроводена със сънливост и липса на енергия. Установено е, че калцият играе много важна роля за регулиране на настроението.

Неспокоен сън
Малцина знаят, че докато спят сладко-сладко, нивата на калций се покачват. Освен това редовният му прием има успокояващо действие върху нервната система. Именно поради тази причина се счита, че ако имате неспокоен сън, страдате от недостиг на този елемент, който от своя страна създава мелатонин – хормонът, помагащ ни да заспим.

Имунна система
Колкото и невероятно да ви звучи, калцият играе изключително важна роля за поддържането на здрава имунна система. Именно той е този, който помага на тялото да се пребори бързо и лесно с вирусите и бактериите, пише blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар