Внимание! Тези бабини съвети за здраве са по-скоро вредни, отколкото полезни! (I част)
Здраве

Внимание! Тези бабини съвети за здраве са по-скоро вредни, отколкото полезни! (I част)

Още от древни времена се вярвало, че медът е основен лечител на сезонни настинки

Със сигурност са ви давали редица бабини съвети за здраве. Вероятно следвате някои от тях, а други ви се струват повече от абсурдни.

В следващите редове ще ви разкрием кои са онези бабини съвети за здраве, които по-скоро биха могли да ви навредят, отколкото да ви помогнат.

Кое е първото нещо, което правите, щом разберете, че сте попаднали в плен на настинката? Може би хапвате чесън или пък започвате да консумирате чай с мед и то с литри…
Е, вероятно си давате сметка, че съвременната медицина има доста по-различен поглед върху нещата.

здраве
Още от древни времена се вярвало, че медът е основен лечител на сезонни настинки

Тук е мястото да отбележим, че немалка част от тези бабини съвети за здраве не само, че не помагат, а дори изострят допълнително заболяването.

Ето и кои са продуктите, които са абсолютно безполезни при настинка:

Мед и сладко от малини
Още от древни времена се вярвало, че медът е основен лечител на сезонни настинки, възпалено гърло и други инфекциозни заболявания. Той се хапва на корем, добавя се към чая като се редува със сладко от малини. Що се отнася до сладкото от малини, то за него се вярва, че е истински склад от витамини А, С и от групата В.

Добре е да разберете, че някои от бабините съвети, са просто абсурдни

Проблемът обаче се корени в това, че и двата продукта съдържат солидно количество захар. Вероятно не си давате сметка, но тя потиска работата на имунните протеини и храни. Добре е да сте наясно, че колкото повече сладко консумирате когато сте настинали, толкова по-дълго ще боледувате.

Въпреки това е добре да приемате някои видове пчелен мед, дори и за превенция. Те са полезни поради факта, че обвиват лигавицата на гърлото и по този начин имат успокояващо действие при остра кашлица. Освен това убиват микробите, които са устойчиви на антибиотици.

Що се отнася до сладкото, то него би било много по-добре, ако го замените с пресни плодове. В краен случай можете да заложите и на замразени малини или френско грозде. От тях несъмнено ще получите нужната ви доза витамини, при това без странични ефекти.

Разбира се компотът от малини или френско грозде, също ще ви е от полза в такъв случай. Трябва обаче да подчертаем много дебело, че става въпрос за компот, към който не сте добавяли никаква захар. Мнозина смятат, че ако не добавят захар към компотите, те ще се развалят. Е, трябва да ви уведомим, че живеете в огромна заблуда. Със сигурност няма да се случи нищо подобно, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар