Внимание! Тези бабини съвети за здраве са по-скоро вредни, отколкото полезни! (II част)
Здраве

Внимание! Тези бабини съвети за здраве са по-скоро вредни, отколкото полезни! (II част)

Вслушайте се в съветите, за да не утежните допълнително положението си

В първата част на този материал ви запознахме с някои бабини съвети за здраве, които за съжаление по-скоро вредят и усложняват допълнително състоянието ви, отколкото ви помагат.

В следващите редове ще ви разкрием и останалите бабини съвети за здраве, които не биха ви били от полза.

Ето кои са тези бабини съвети за здраве, които е добре да не прилагате:

здраве
Вслушайте се в съветите, за да не утежните допълнително положението си

Чесън
При все, че чесънът е известен с мощните си полезни свойства, специалистите все пак не препоръчват да претоварвате организма си с него по време на настинка. Той съдържа алицин – съставка, която унищожава гъбичките и микробите. До този момент обаче нито едно научно изследване не е потвърдило, че чесънът наистина е панацея при лечението на грип и настинки.

Някои вирусолози посочват, че любителите на чесън и чеснови смеси карат настинката или грипа с един ден по-малко в сравнение с останалите. Това е единствената разлика от консумацията на чесън. Те уточняват, че докато останалите карат грип и настинка средно по 5.5 дни, то хората, консумиращи чесън, карат грип и настинка в продължение на 4.5 дни.
Освен това, ако често злоупотребявате с консумацията му, рискувате да ви застигне болка в панкреаса или пък метеоризъм.

Не се доверявайте изцяло на бабините съвети за здраве

Портокали и лимони
Това са другите продукти, сочени от нашите баби като истинска панацея за здраве. Добре е обаче да знаете, че ако ви мъчи суха кашлица, не трябва да бързате да добавяте голямо парче лимон към чая си. Лимонената киселина не само, че няма да ви избави от микробите, а и ще възпали още повече и без това раздразнената ви лигавица.
Също толкова болезнени биха били и други цитрусови плодове като портокали и грейпфрути или прясно изцедени сокове от тях. Казано с други думи в такива случаи те са ви абсолютно безполезни.

Що се отнася до прословутия витамин С, който мнозина възхваляват и препоръчват при наличието на грип и настинки, то трябва да знаете нещо много важно. През 2013 година екип учени е провел изследване, фокусирано върху въздействието на аскорбиновата киселина върху имунитета, включващ 11 хиляди субекта. Резултата от изследването категорично показал, че витамин С по никакъв начин не намалява риска от настинка. Въпреки това обаче той облекчава симптомите и ускорява възстановяването.

Това означава, че ако вече сте болни, можете спокойно да започнете да приемате витамин С, но не и като превантивна мярка. Това упражнение би било напълно излишно и няма да ви помогне по никакъв начин, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар