Внимание! Тези бабини съвети за здраве са по-скоро вредни, отколкото полезни! (III част)
Здраве

Внимание! Тези бабини съвети за здраве са по-скоро вредни, отколкото полезни! (III част)

Не вярвайте сляпо на тези бабини съвети

В този материал ще продължим да ви запознаваме с бабините съвети за здраве, които по-скоро биха ви навредили, отколкото да ви помогнат.

Със сигурност всеки от вас е чувал поне няколко бабини съвета за здраве. Замисляли ли сте се обаче дали те наистина ви помагат или напротив? Е, ако още не сте, време е да го направите.

В следващите редове ще ви разкрием кои от бабините съвети за здраве не са ви от полза и каква е причината за това.

здраве
Не вярвайте сляпо на тези бабини съвети

Ето кои са тези съвети:

Алкохолни напитки
Мнозина вярват, че ако са попаднали в плен на грип или настинка, приемът на чаша ракия или билкова тинктура ще им помогне да се възстановят по-бързо. Е, оказва се, че това е поредният мит. Освен това трябва да знаете, че е абсолютно противопоказно да приемате алкохол при наличието на панкреатит, чернодробно заболяване или високо кръвно налягане. Малцина се замислят над факта, че алкохолът е с мощна диуретична функция и ще дехидратира организма ви за раз време.

Не се доверявайте изцяло на бабините съвети

Освен това той никак не се понася с антибиотиците. Вероятно ви е направило впечатление, че лекарят или аптекарят винаги подчертават, че по време на приема на антибиотик не трябва да консумирате алкохол. Факт е, че той понижава значително ефекта от приема на антибиотик и увеличава многократно токсичността му. Със сигурност не бихте искали да си причините нещо подобно.

Виното обаче е продукт, който заслужава специално внимание. Единственият терапевтичен компонент в неговия състав, са подправките като джинджифил, канела, кардамон или карамфил. Предвид, че концентрацията им е доста ниска, не може да очаквате, че ще унищожат вирусите. За сметка на това обаче те увеличават значително слюноотделянето, което пък унищожава мембраните на лошите бактерии.

Кафе и чай
Излишно е да споменаваме, че кафето също има мощно диуретично свойство. Това означава, че колкото повече кафе консумирате, толкова повече дехидратирате организма си, а това сгъстява кръвта ви. В такъв случай организмът изпитва сериозни затруднения да се бори с инфекциите и вирусите. Същото важи и за чая, макар той да няма толкова мощно диуретично действие.

Ако все пак изпитвате жажда, можете да изпиете чаша вода или пък билков екстракт от лайка, мащерка, шипка и градински чай. В случай, че заложите на някой от изброените билкови чайове, също не трябва да прекалявате и да изпивате по няколко литра от тях. При всички случаи водата остава най-доброто средство за утоляване на жаждата и хидратиране на организма, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар