Тези продукти ще ви изправят бързо на крака при грип и настинка
Здраве

Тези продукти ще ви изправят бързо на крака при грип и настинка

Следвайте стриктно тези съвети, ако искате да бъдете здрави

Със сигурност не бихме могли да посочим продукт, който с вълшебна пръчица ще успее да ви изправи на крака при грип и настинка.

Истината е, че такъв не съществува. Въпреки това бихме могли да ви изброим някои правила и продукти, които ще ви помогнат да се възстановите значително по-бързо в случай, че сте попаднали в плен на коварния грип или настинка.

грип
Следвайте стриктно тези съвети, ако искате да бъдете здрави

Тук е мястото да посочим, че доказано базираната медицина категорично оспорва силата на средствата, които нашите баби са използвали навремето, за да се избавят от грип и настинка. Освен това вероятно и вашите родители са прилагали някои от бабините съвети при лечението ви. Е, време е да научите, че няма нищо лошо в това да хапвате сладолед по време на ангина. Изненадахте се, нали? Но това е самата истина.

Макар да не съществуват продукти, които да са истинска панацея и да ви изправят за раз време на крак при грип и настинка, несъмнено има такива, които ще подпомогнат имунитета ви.
Едва ли ще се изненадате, че един от начините да имате добра имунна система, е здравословния начин на живот. И тук далеч не става дума само за времето, в което сте повалени от грип или настинка, а за постоянно.

Със сигурност ще ви помогнат да се изправите по-бързо на крака

Упражненията и физическата активност също са добро средство за поддържане на добра имунна система. Освен това можете да й помогнете като я подсилите с противогрипна ваксина, но това задължително трябва да се случи преди настъпването на студения сезон.

Водата, да водата. За нея е изговорено и изписано много и все още има хора, които са на ръба на дехидратацията. Разберете, че е жизненоважно да консумирате поне по 1.5 литра вода дневно. В противен случай изправяте организма си пред сериозно изпитание. Ако сте наясно с това какво му причинявате, едва ли бихте се отнасяли толкова безотговорно към задължителното количество вода, което трябва да приемате всеки ден.

Не можем да не споменем алкохола и тютюна, при все, че на тях далеч не трябва да бъде отреждано последното място. Въпреки, че ги посочваме последни, те съвсем не са последни по важност. Разбира се това не означава, че задължително трябва да наблегнете на тях, а напротив – точно обратното.

Алкохолът и тютюнът са изключително опасен микс. Освен всички останали здравословни проблеми, които ви осигуряват, те понижават значително имунитета ви. Излишно е да споменаваме, че по този начин ставате много по-податливи на всички вируси и инфекции, които върлуват, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар