Това е най-мощната билка за справяне с настинка и простуда
Здраве

Това е най-мощната билка за справяне с настинка и простуда

Със сигурност ще забързате процеса на възстановяване

Със сигурност и вие познавате поне един лекар, който обича да лекува всичко с антибиотици. Е, добрата новина е, че съществуват изключително мощни билки, които са в състояние да ви избавят за раз време от настинка и простуда.

В следващите редове ще ви разкрием кои са тези вълшебни билки, които ще ви спасят от неприятната настинка и простуда.

настинка
Със сигурност ще забързате процеса на възстановяване

Със сигурност всеки един попада в плен на някоя настинка или простуда в студените зимни месеци. Отивайки при лекар, те веднага бързат да ви изпишат имуномодулатори, стимуланти, муколитици… и какво ли още не. Освен, че този дълъг списък от медикаменти няма да ви помогне особено, то отивайки в аптеката, ще трябва да се простите и с доста солидна сума пари.

Именно поради всички тези причини, най-добре би било да опитате да се справите с неприятната настинка или простуда с помощта на билки и средства от народната медицина.

Черният бъз върши чудеса

Ето кои билки биха ви помогнали при кашлица:
Ако наред с традиционното лечение прилагате и някои билкови комбинации, то със сигурност ще забързате процеса на възстановяване. Така например, за да се справите с неприятния бронхит, можете да използвате цветове от черен бъз.

Те са незаменимо средство за лечението на кашлица, висока температура, бронхит и настинки. Вероятно голяма част от съвременното общество отдавна е забравило за лечебните му свойства, тъй като не се рекламира по телевизията.

За лечение се използват само съцветията му. Можете сами да си го събирате и сушите, стига само да не го объркате с отровния. Ако ви е страх да не направите някаква грешка, най-добре си го купете от някоя билкова аптека.

Отварата от цветове на черен бъз ефективно разрежда храчките. Освен това той помага и при суха кашлица. Можете да го пиете под формата на чай или пък да си правите гаргара с него. За да си приготвите чай от черен бъз, е нужно да добавите 2 с.л. от него към 500 мл. вряща вода. Прехвърлете сместа в термос и оставете да престои в продължение на 40 минути.

Приемайте по 125 мл. топъл чай от черен бъз на всеки три-четири часа през деня. Последният прием трябва да е поне два часа преди сън. Можете да добавите малко захар или мед, за да овкусите чая.

Този лек обаче не е подходящ за бременни и кърмещи жени, както и за хора, които страдат от диабет, улцерозен колит, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар