Ето защо урината ви има неприятна миризма (I част)
Здраве

Ето защо урината ви има неприятна миризма (I част)

Много е важно да не подценявате тези сигнали на организма и да потърсите навреме адекватна лекарска помощ

Цветът и ароматът на урината, са едни от важните показатели за здравословното ви състояние, както и за случващото се в организма ви.

Именно това са първите показатели, които сигнализират за наличието на даден проблем. Когато забележите промяна в цвета или аромата на урината, задължително трябва да се консултирате с лекар. По този начин може да предотвратите развитието на по-сериозен проблем.

Ето и кои са основните причини, поради които се появява неприятен аромат на урината:

урината
Много е важно да не подценявате тези сигнали на организма и да потърсите навреме адекватна лекарска помощ

Вагинит
Дразненето и вагиналните инфекции обикновено водят до лоша миризма от вагината. Сред най-често срещаните причини за това, са бактерии, болести предавани по полов път или пък дрожди. Сред симптомите понякога е и неприятният аромат на вагиналния секрет, болезнено уриниране, дискомфорт при интимни отношения и вагинален сърбеж. Коя от всички тези причини се е проявила при вас, ще прецени лекарят. Съобразно това ще ви назначи лечение.

Дехидратация
Сред най-често срещаните проблеми, водещи до появата на неприятна миризма на урината, е дехидратацията. Заради високата концентрация миризмата й става доста силна, което я прави лесно доловима. Всъщност това се дължи на натрупването на отпадъчни продукти. В такъв случая тя започва да мирише на амоняк. Можете да решите този проблем като увеличите приема на течности.

Урината е важен показател за здравето

Диабет
Поради факта, че организмът ви губи способността да обработва захарите, тя се натрупва в урината и води до повишаване на екскрецията. Миризмата й често е сладникава поради допълнителното съдържание на захар. Сред останалите признаци, алармиращи за диабет, са прекомерната жажда и загубата на тегло. Най-добре се консултирайте с лекар.

Простатит
Простатата е като гъба, чийто размер се увеличава с напредването на годините. Мъжете, страдащи от простатит имат някои от симптомите на инфекция на пикочния мехур като миризлива урина, дискомфорт в долната част на корема, слабините или долната част на гърба и чести позиви за уриниране. Част от лечението е адекватната хидратация на организма, както и курс с антибиотици.

Инфекция на пикочните пътища (UTI)
Веднъж настанили се в пикочните пътища, бактериите започват да растат и да се множат. В тези случаи се появява и неприятният аромат на урината, както и известен дискомфорт. Сред останалите симптоми, са парене, коремна или гръбна болка, често уриниране, нощни изпотявания, мътна урина или студени тръпки. Пиенето на големи количества вода и сок от червена боровинка, е част от лечението. Що се отнася до медикаментите, то те ще ви бъдат изписани от специалист, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар