Мнозина допускат тези фатални грешки при лечението на хрема
Здраве

Мнозина допускат тези фатални грешки при лечението на хрема

Бъдете особено внимателни с методите, които подбирате

Оказва се, че немалка част от хората допускат фатални грешки при лечението на хрема.

Всеки е наясно с факта, че тя е сред първите симптоми на простудни заболявания. В такива случаи тя се превръща често в наш спътник. Умеете ли обаче да се излекувате правилно от хрема или и вие допускате тези фатални грешки?

Факт е, че повечето от методите, чрез които хората се борят с хремата, са абсолютно погрешни. Обикновено още при проявата на първи признаци на настинка, се захващат да слагат съдосвиващи вазоконстриктивни капки. Имено това е най-голямата грешка при лечението на обикновена настинка, която мнозина допускат.

хрема
Бъдете особено внимателни с методите, които подбирате

В крайна сметка секретът, който се отделя от лигавицата на носа не позволява инфекцията да проникне по-нататък и премахва микробите заедно с мъртвите имунни клетки. Капките в същото време изсушават лигавицата, което допълнително усложнява ситуацията и може сериозно да влоши хода на заболяването.

Освен това не забравяйте, че ваконостриктивните препарати могат да предизвикат зависимост.
При все, че на пръв поглед има голяма полза от промивката, тъй като почиства и овлажнява лигавицата, на практика тази процедура създава сериозен риск от внасяне на инфекция. Тя може да достигне до ушната кухина и да провокира развитието на отит.

Не правете тези грешки, за да не удължите продължителността на хремата

Другото, което трябва да имате предвид е, че солените разтвори отмиват от организма не само вредната, а и полезната микрофлора. Именно тя е тази, която създава имунна бариера за бактериите и вирусите в носните и дихателните пътища.
Поради тази причина твърде честите промивки може да се окажат много по-вредни, отколкото полезни.

Имайте предвид, че носните кърпички също са сред сериозните преносители на бацила. Поради тази причина специалистите препоръчват горещо да използвате еднократни носни кърпички, а не платнени. В момент на остра хрема платнените носни кърпи могат да се превърнат в истински развъдник на бацили и инфекции.

Вече има редица средства за лична хигиена, които не само улесняват значително живота, а и помагат да бъдете по-здрави.
Еднократните носни кърпички са много по-удобни от платнените. Освен това те се препоръчват горещо от лекарите да се използват по време на хрема.

Другият много важен момент, на който трябва да обърнете внимание при настинка и хрема, са краката. Те не само могат да се затоплят с помощта на грейка, а е добре да сложите и малко горчица в чорапите си.

В никакъв случай не трябва да оставяте мокрите чорапи на краката си. Когато намокрите памучните чорапи и сложите отгоре им найлонови торбички, крайниците ви ще започнат да се изпотяват. Тази процедура обаче е огромна грешка, която мнозина допускат при лечението на настинка. За съжаление единственото, което можете да постигнете по този начин е да обострите допълнително болестта си, пише retro.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар