Няколко практични съвета ще ви предпазят от коварния грип
Здраве

Няколко практични съвета ще ви предпазят от коварния грип

Проветрявайте редовно помещението, в което стоите

По данни на Националния център по заразни и паразитни болести, болните от грип се увеличават с всеки изминал ден.

Със сигурност не са никак малко пътите, в които коварният грип е провалил плановете ви. Вероятно немалка част от вас ненавиждат зимата заради вирусите. Тази година грипът засяга не само малки деца, а и хора на средна възраст, както и пенсионери. Характерните симптоми, с които се проявява грипът още от самото начало, са висока температура, мускулни болки и кашлица.

грип
Проветрявайте редовно помещението, в което стоите

Ето и няколко полезни съвета, които ще ви предпазят от коварния грип:

Едва ли за някого ще е изненада фактът, че на първо място от огромно значение е личната хигиена. Ако спазвате добра лична хигиена и миете ръцете си веднага, след като се приберете у дома, понижавате значително риска да се разболеете от грип. Факт е, че докато сте навън се докосвате до редица предмети, които са истински развъдници на вируси. Заради това е задължително да измиете добре ръцете си веднага, щом се приберете у дома.

Не ходете на места, където се събират много хора

Избягвайте в сезона на грипа и вирусите да ходите на места, на които се събират много хора. Със сигурност зимата не е най-подходящия сезон за посещение на кино, театър, заведения и обществени мероприятия. Опитайте се да ограничите социалния си живот в сезона на грипа и вирусите. По този начин ще си спестите по-късното му ограничаване, което за съжаление ще е принудително, тъй като няма да имате сили да помръднете от леглото, камо ли да искате да излезете навън.

Много е важно да проветрявате често помещението, в което се намирате. Добре е това да се случва на всеки час или най-много през час. Дома си задължително проветрявайте поне сутрин и вечер. По този начин ще лишите микробите от средата, в която се размножават.

От особена важност е да приемате достатъчно течности и то най-вече вода. През отоплителния сезон заради парното, климатиците и останалите уреди за отопление, въздухът в помещенията е доста сух. Това на свой ред води и до изсушаване на лигавицата на дихателните пътища и по този начин я превръща в по-податлива към всякакви вируси и вредни микроорганизми.

Не забравяйте да консумирате достатъчно количество пресни плодове и зеленчуци. Добре е в менюто ви редовно да присъстват червеното цвекло, зелето, тиквата, цитрусовите плодове, както и сезонни плодове и зеленчуци, които са изключително богати на минерали и витамини. Именно те играят огромна роля за поддържането на доброто състояние на имунната система, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар