Тези храни присъстват на всяка трапеза, но ще стане страшно, ако…
Здраве

Тези храни присъстват на всяка трапеза, но ще стане страшно, ако…

Бъдете особено внимателни

Със сигурност тези храни присъстват на трапезата на всеки един от вас и са част от ежедневното му меню.

Разбира се в това няма нищо лошо. Специалистите обаче предупреждават, че ще стане страшно, ако не обърнете нужното внимание на някои много важни моменти.

Убедени сме, че след дългия и натоварен работен ден, тичате в магазина. Там обаче често пропускате да прочетете внимателно етикетите на продуктите, които купувате.

храни
Бъдете особено внимателни

В най-добрия случай вероятно единственото нещо, на което обръщате подобаващо внимание, е срокът на годност. И то само на определени продукти. Почти сме сигурни, че минералната вода и спагетите не са сред тях.

Знаете ли обаче, че водата с изтекъл срок на годност може да ви причини много по-сериозни проблеми, отколкото разваленото мляко?
В следващите редове ще ви разкрием на кои храни трябва да обърнете сериозно внимание на етикета.

Ето ги и тях:

Вода
Както споменахме, водата с изтекъл срок на годност може да причини много по-сериозни проблеми на организма ви от развалено прясно мляко. Той винаги е изписан на бутилката и е от огромно значение за безопасността на водата. Имайте предвид, че с течение на времето пластмасата освобождава някои химикали, които са вредни за здравето. В този ред на мисли е препоръчително да купувате вода в стъклени бутилки.

Бъдете особено внимателни с тях

Шоколад
Вероятно рядко обръщате внимание на нещо друго, освен на цвета на шоколада и с какво е той. Срокът на годност може би не е сред нещата, които поглеждате. Знаете ли обаче, че той не е изписан случайно. Оказва се, че след време шоколадът започва да освобождава опасни канцерогени, които провокират развитието на артрит и дори на злокачествени тумори.

Яйца
Едва ли ще се изненадате от това, че яйцата също попадат в списъка с рисковите храни. Специалистите по хранене посочват, че яйцата остават пресни в продължение на около месец. Това правило обаче важи само при услови, че се съхраняват в хладилник. Ако искате да разберете дали едно яйце е прясно или не, достатъчно е да го потопите в съд с вода. В случай, че яйцето потъне веднага на дъното, това означава, че е годно за консумация. Ако обаче то изплува на повърхността, най-добре би било да го изхвърлите в коша.

Паста
Пастата е сред любимите храни на италианците. Тя също има срок на годност. Разбира се ще ви е доста трудно да се натровите с паста. За целта трябва да приемете доста солидно количество. Истината обаче е, че ако консумирате паста с изтекъл срок на годност, можете да причините сериозни вреди на тялото си, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар